Transfer Memphis Depay naar Olympique Lyon definitief, 600.000 euro bonus voor PSV

20 januari 2017 om 14:25 • Aangepast 21 november 2020 om 04:13
nl
Memphis Depay heeft een contract getekend bij Olympique Lyon. De Franse club neemt de aanvaller over van Manchester United, waar hij weinig speeltijd kreeg. De transfer levert PSV een bonus op. De Eindhovenaren krijgen 3,75 procent van de transfersom van 16 miljoen euro.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Olympique Lyon maakt bekend dat het 16 miljoen euro betaald voor de komst van Memphis. Manchester United moet PSV 600.000 euro betalen aan solidariteitsvergoeding.

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Transfer Memphis Depay levert PSV ruim half miljoen euro op
AfscheidOp Twitter neemt Memphis afscheid van verschillende spelers van Manchester United. Luke Shaw, Paul Pogba, David de Gea en Wayne Rooney worden bedankt. De voorhoedespeler richt zich ook meteen tot de supporters van zijn nieuwe club. "Ik hoop jullie allemaal trots te maken."

Wachten op privacy instellingen...

Nummer vier van FrankrijkDe nieuwe club van Memphis staat momenteel vierde in Frankrijk. De achterstand op koploper AS Monaco is elf punten, met een wedstrijd minder gespeeld. Zondag speelt Lyon tegen Olympique Marseille, waar Karim Rekik speelt. Het is niet bekend of Memphis zondag al in actie kan komen.
In de Europa League is Olympique Lyon de tegestander van AZ. Speelminuten tegen de Alkmaarders zitten er niet in voor Memphis. Hij speelde eerder dit seizoen voor Manchester United in de Europa League, daardoor is hij in Europees verband niet speelgerechtigd voor Lyon.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.