Brabant kijkt ook mee met de inauguratie van Donald Trump

20 januari 2017 om 18:32 • Aangepast 21 november 2020 om 04:13
nl
Een nieuwe president van de Verenigde Staten, dat is natuurlijk overal ter wereld groot nieuws. In Café Babbus in Tilburg werd daarom vrijdagavond een inauguratiefeestje gebouwd.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

De Amerikaanse vlag is opgehangen in de kroeg en er hangen vlaggetjes aan het plafond. Er gaan ook nog Amerikaanse lekkernijen de kroeg rond. Amerikaanse spareribs natuurlijk. Ongeveer vijftien liefhebbers zijn aanwezig voor de 'watch party'.

Wachten op privacy instellingen...

"Het is een beetje naar Amerikaans idee, zo’n watch party", vertelt organisator Thomas van Groningen. Het idee is dat zoveel mogelijk mensen samenkomen om onder het genot van wat Amerikaanse snacks en natuurlijk de nodige drankjes de ceremonie te bekijken.
WegdrinkenHoewel het een echt feestje is, zijn niet alle bezoekers blij met het feit dat Trump vanaf vrijdag de nieuwe president is. Ze noemen het daarom ook wel een 'wegdrinkevent'.


"Ik ben zelf niet zo’n Trumpliefhebber. Maar ik wilde hier op een bijzondere manier naar kijken", vertelt Van Groningen. "Het is toch een belangrijk moment in de wereldgeschiedenis."
Op naar WashingtonVoor Jake Owen Raats uit Etten-Leur was zo'n feestje in Brabant niet genoeg, hij wilde er per se bij zijn en reisde dus af naar Washington.

Raats vond het de moeite waard: "Het was mega om mee te maken. Ik stond er niet direct voor maar het was goed zichtbaar." De sfeer was volgens de Trump-liefhebber ook vrij goed. "Waar ik stond was de sfeer prima, maar toen we door de security moesten waren er wel veel demonstranten."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.