Gewapende overvallers in Landalpark in Overloon, mensen in receptie bedreigd met vuurwapen

21 januari 2017 om 14:58 • Aangepast 21 november 2020 om 04:12
nl
Twee mannen hebben vrijdagavond een gewapende overval gepleegd in een recreatiepark van Landal aan de Raaijweg in Overloon.
Profielfoto van Zerrouk Youssef
Geschreven door
Zerrouk Youssef

De overvallers kwamen de receptie rond acht uur 's avonds binnen, duwden de mensen die daar waren op de grond en bedreigden hen met een vuurwapen. Toen ze geld hadden buitgemaakt, vluchtten ze een bos in. De overvallers waren donker getint en droegen donkere kleding.

Wachten op privacy instellingen...

Een 27-jarige man uit Apeldoorn die binnenkwam toen de overval aan de gang was, zegt tegen De Gelderlander dat hij eerst aan een grap dacht. Dat veranderde toen een van de overvallers hem tegen het hoofd sloeg.
'Geen actie ondernemen'Brabander Rob van Kaathoven geniet van een familieweekend op het Overloonse vakantiepark. "Via de app vroeg iemand wat er bij ons op het park aan de hand was. Eerder hadden we wel een helikopter horen rondcirkelen, maar we dachten dat die iets te maken had met het militaire terrein hier in de buurt."
Van Kaathoven ging op twitter op zoek naar informatie en stuitte op een tweet van een wijkagent. De vakantievierders namen het advies geen actie te ondernemen ter harte en kregen weinig van de commotie mee.

Wachten op privacy instellingen...

Brandende auto niet van dadersIn Den Bosch stond later vrijdagavond een gestolen auto in lichterlaaie. Er werd rekening mee gehouden dat dit de auto van de overvallers zou kunnen zijn, maar dit blijkt niet het geval.  

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.