Myron Boadu (16) helpt versterkt Jong AZ langs Kozakken Boys

21 januari 2017 om 18:34 • Aangepast 21 november 2020 om 04:11
Kozakken Boys heeft zaterdagmiddag met 2-0 verloren van Jong AZ. De club uit Werkendam is inmiddels weg uit de top van het klassement van de tweede divisie. Vanwege vijf wedstrijden op rij zonder zege staat Kozakken Boys nu achtste.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Bij Jong AZ stond Ossenaar Rens van Eijden (28) aan de aftrap. De speler van het eerste elftal is op de weg terug na een blessure en mocht ritme opdoen bij de ploeg uit de tweede divisie. Naast Van Eijden stond ook Jop van der Linden (26) aan de aftrap. Ook hij m aakt normaliter deel uit van de eerste selectie van AZ. Van der Linden kampt al sinds de zomer met een blessure.
De tegenstander van Kozakken Boys was met deze versterkingen een maatje te groot voor Kozakken Boys. Myron Boadu opende al vroeg de score. De aanvaller, in januari 16 jaar geworden, scoorde vanuit de kluts na twintig minuten de 1-0. Kort na rust maakte de jonge spits ook de 2-0. Jong AZ kreeg ook daarna nog enkele kansen, maar het bleef bij 2-0.

Koploper op weg naar titelJong AZ is door deze overwinning hard op weg naar de titel in de tweede divisie. De ploeg uit Alkmaar heeft na twintig wedstrijden 46 punten, twaalf meer dan nummer twee De Treffers. Kozakken Boys staat na twintig duels op 28 punten. Het Veldhovense UNA behaalde in negentien wedstrijden 22 punten, daarmee staat UNA dertiende.