Veel Brabanders genieten van het ijs ondanks waarschuwing van schaatsvereniging

22 januari 2017 om 12:47 • Aangepast 21 november 2020 om 04:11
nl
Ondanks een waarschuwing van schaatsbond KNSB dat het natuurijs op veel plekken in Brabant nog te dun was om op te schaatsen, probeerde menig Brabander het zondagmiddag toch even uit. De pret is alleen van korte duur: maandag zal de dooi verder inzetten.
Profielfoto van Bekker Peter de, de Quay Rutger
Geschreven door
Bekker Peter de, de Quay Rutger

Door dikke vorst in de nacht van zaterdag op zondag lag er op veel plekken ijs, maar dit ijs verdween op de meeste plekken in de loop van de zondagmiddag door dooi. Een groep kinderen bij het Ravelijn in Bergen op Zoom moest zondagmorgen gered worden door de politie nadat ze door het ijs waren gezakt. In Breda raakte een oudere man gewond nadat hij uit was gegleden op de vijver aan de Argusvlinder.  

Wachten op privacy instellingen...

'Neem contact op met ijsvereniging'De schaatsbond adviseerde ijsenthousiastelingen om contact op te nemen met de lokale ijsvereniging over de vraag of er geschaatst kon worden. Vooral in West-Brabant was dat op sommige plekken het geval. In de wijk De Keen in Etten-Leur slaagde het plan van buurtbewoners om een ijsbaan aan te leggen niet, maar geïnteresseerden konden wel op het ijs spelen. Ook bij ijsclub IJsco in Oosterhout werd zondagmiddag geschaatst.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK: Wethouder zakt door het ijs: 'Ik blijf morgen maar thuis'
Dooi zet maandag verder inIn de nacht van zondag op maandag gaat het in Brabant weer vriezen, lokaal tot een graad of -5. De vorst is van korte duur: maandag zal het 's ochtends lokaal regenen en 's middags zal de dooi weer inzetten, waardoor het ijs niet blijft liggen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.