Vandaag in Brabant: komt de scheepvaart op de Maas weer op gang?

23 januari 2017 om 08:11
nl
De Maas tussen Sambeek en Grave is al weken onbevaarbaar door een botsing van een Duits vrachtschip op de stuw bij Grave. Rijkswaterstaat verwacht dat de tijdelijke dam die gebouwd wordt maandag sterk genoeg is om het waterpeil in de rivier weer te laten stijgen.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De eerste schepen varen vanmorgen weer over de Maas tussen Sambeek en Grave. Rijkswaterstaat is er eindelijk in geslaagd om het waterpeil weer te laten stijgen.
  • Na een schitterende (schaats)dag wordt het vandaag een stuk minder. Mist en bewolking bij een graad of 2.


[tweet:https://twitter.com/Rijkswaterstaat/status/819589112357384193]
Waar wordt over gepraat?

  • Hij rookt niet, hij drinkt niet, hij sport iedere dag en probeert zo gezond mogelijk te leven. Maar het gaat toch niet goed met fitnessinstructeur Jermaine de Wind. Hij is pas 27 jaar en kreeg te horen dat hij acht tumoren in zijn hoofd heeft.
  • Onze provincie is prachtig, ook in de winter. Dat blijkt uit bijzondere dronebeelden die we kregen doorgestuurd van schaatspret op het Brandven in Oisterwijk en het Buntven in Deurne.
  • Een maand geleden stond de zesjarige Tijn tien dagen lang in het middelpunt van de belangstelling tijden Serious Request. Maar zijn gezondheid ging daarna rap achteruit, maar toch blijft de familie optimistisch


[Youtube:https://youtu.be/TGiQtj3YrPI]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Een man is zondagavond gewond geraakt toen hij van de weg raakte en met zijn wagen in een diepe sloot belandde. Dat gebeurde in de Fabrieksstraat in Budel-Dorplein.
  • In Breda is zondagavond opnieuw een pizzakoerier overvallen. Het is de vierde overval op een Bredase pizzabezorger in korte tijd.
  • Darter Michael van Gerwen is zondagmiddag gehuldigd in het Philips Stadion tijdens de rust van het duel PSV-Heerenveen. De Vlijmenaar werd in het zonnetje gezet voor het winnen van het WK darts.


[tweet:https://twitter.com/MvG180/status/823268650589241344]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!