Video

'Verpauperde vakantieparken zijn criminele schuilplaatsen', speerpunt Taskforce Brabant-Zeeland

23 januari 2017 om 18:07
nl
De Taskforce Brabant-Zeeland gaat zich de komende jaren richten op verwaarloosde recreatieparken. Dat schrijft voorzitter Peter Noordanus begin deze maand in een opiniestuk dat maandag naar buiten is gebracht door de taskforce. De parken zouden door falend toezicht criminele schuilplaatsen zijn geworden.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Verpauperde vakantieparken zijn volgens de Taskforce kwetsbaar door de komst van steeds meer luxere recreatieparken. Ondernemers accepteren permanente bewoning en huisvesting van arbeidsmigranten. In een neerwaartse spiraal zouden het 'broeinesten van criminaliteit' worden.
Parken sluitenNoordanus ziet graag dat de wet wordt uitgebreid om in de ergste gevallen een park te kunnen sluiten. Dat kan 'jarenlange verloedering en slepende procedures voorkomen', aldus de voorzitter.
De taskforce is een samenwerking van het OM met gemeenten, politie, de Belastingdienst en andere instanties en moet de uit de kluiten gewassen criminaliteit in het zuiden van Nederland een halt toeroepen.
Omstreden parkenDe politie doet vaak controles op Fort Oranje en zijn er al meerdere keren mensen opgepakt. Afgelopen zomer was er een steekpartij op vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Een aantal medewerkers raakten daarbij gewond.
'Sluiten geen goed idee'Jan Engel, de eigenaar van Fort Oranje, zegt in een reactie dat criminelen bewust naar zijn camping worden gestuurd. "De gemeente heeft de situatie bewust laten escaleren." Engel gelooft niet dat sluiting een oplossing is omdat veel kwetsbare mensen dan op straat komen te staan. "We willen absoluut meewerken aan echte oplossingen maar sluiten is geen goed idee."'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.