Video

'Brabants is een stuk grappiger', dus klinkt ons taaltje ook in Ron Goossens Low-Budget Stuntman

24 januari 2017 om 06:21
nl
Wordt Ron Goossens Low-Budget Stuntman weer net zo'n succes als de twee New Kids-films, waar in totaal 1,6 miljoen mensen op afkwamen? Maandagavond ging de nieuwste film van New Kids-helden Steffen Haars uit Maaskantje en Flip van der Kuil in première. Omroep Brabant stond langs de rode loper om de regisseurs en de hoofdpersoon uit te horen over hun nieuwste potentiële kaskraker. "Het gaat over Brabanders die het land veroveren!"
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

[facebook:https://www.facebook.com/omroepbrabant/posts/1494918673865295]In het kort: de werkloze alcoholist Ron Goossens, gespeeld door Tim Haars (ook van New Kids), wordt door zijn vrouw op een bijzondere manier aan het werk gezet. Zij vindt hun relatie namelijk veel te saai en dus wil ze wel wat actie van haar Ron en zet hem aan het werk: als het hem lukt om knappe actrice Bo Maerten het bed in te krijgen, dan blijft zij bij haar Ron.
Brabantse filmDe film is wederom op en top Brabants. "Het speelt zich af in Zundert en vanuit daar gaat hij, Ron Goossens, naar alle filmsets in en om Amsterdam", vertelt Steffen. "Het zijn dus Brabanders die het land veroveren", lacht hij.
En ook het Brabanst klinkt dus onvervalst in deze film. "Ik ben zo fan van die taal. Ik ben natuurlijk zelf Brabander in hart en nieren en het is prachtig", zegt hoofrolspeler Tim Haars. "En het is ook meteen wat grappiger. Brabants leent zich voor komedie", vindt hij.
'Het kan gekker!'Na New Kids Turbo en New Kids Nitro rijst bij sommige filmliefhebbers de vraag: kan het nog gekker? "Nou het kan zeker gekker!", beaamt regisseur Steffen Haars. "Een alcoholist die stuntman wordt, dat maakt ons erg enthousiast."
Steffen en Flip zijn de geestelijk vaders van Ron Goossens. "We zaten in de zomer in de tuin. Toen zei Stefffen dat hij even ging kakken. Hij kwam terug en zei hij 'alcoholistische stuntman'. Vijf minuten later hadden we drie pagina's volgeschreven", legt Flip uit.
15 kilo aankomenDe hoofdrol is dus in handen van Tim Haars. Voor zijn rol kwam hij meer dan vijftien kilo aan. "Het verhaal gaat over een man die ongelukkig is. Hij is super passief, dan past dat en dan werkt het om zoveel aan te komen", vertelt hij. Uiteindelijk had hij vier maanden nodig om weer af te vallen.    [youtube:https://youtu.be/jfnzCfFYLic]Vanaf 26 januari te zien"Hard en behoorlijk grof is de film wel. Het past prima in de traditie van de New Kids-films", zegt verslaggever Jan Waalen na afloop van de film. "Maar ik heb ook flink gelachen om het hoofdpersonage Ron Goossens. Het is iemand met wie je bijna medelijden krijgt."
De film is 'heerlijk Brabants' en is erg herkenbaar. "Maar ik verwacht niet dat Zundert het nieuwe Maaskantje wordt." Zelf je oordeel vellen? Dinsdagavond is de Brabantse première in Tilburg. Vanaf 26 januari is de film in alle bioscopen in Nederland te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.