Video

Schipper Willem is blij: het veerpontje op de Maas vaart weer

24 januari 2017 om 09:35
nl
Een maand lang lag-ie stil, het veerpontje tussen Cuijk en Middelaar. Sinds maandag vaart de pont weer en vanaf dinsdag wordt ook het autoverkeer op en neer gependeld. Voor schipper Willem betekent dat dat hij weer aan de slag mag. En hij heeft er zin in.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

Volgens Rijkswaterstaat staat het peil dinsdag ongeveer 7,50 meter boven NAP. Dat is vijftig centimeter hoger dan maandag, toen het pontje voor het eerst sinds vier weken weer voer voor voetgangers en fietsers.
[youtube:https://youtu.be/puRggFh_8kY]
Inmiddels mogen ook auto's de pont op. “We gaan het proberen”, aldus schipper Willem dinsdagochtend. Het is zijn eerste overtocht sinds een maand. "Het komt wel goed", lacht hij.[tweet:https://twitter.com/evadeschipper/status/823796643078303744][tweet:https://twitter.com/evadeschipper/status/823800123801083904]ExplosieHet is de bedoeling dat het water snel weer stijgt richting het oorspronkelijke peil van 7,90 meter boven NAP.
Het rivierdeel tussen Grave en Sambeek liep 29 december vorig jaar

leeg toen een binnenvaarttanker de stuw bij Grave ramde in dichte mist. Vanaf dat moment moesten de binnenvaartschepen omvaren via kanalen in Brabant of via Antwerpen, wat voor een
enorme schadepost zorgde. Het duurt nog zeker een halfjaar voordat de stuw bij Grave is gerepareerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.