Dennis is geheugen kwijt na gewelddadige straatroof in Breda

24 januari 2017 om 12:02 • Aangepast 21 november 2020 om 04:07
nl
De politie is een onderzoek begonnen naar een gewelddadige beroving van de 23-jarige Dennis van Dijk uit Rucphen. De jongeman werd zaterdagnacht na een avondje stappen bewusteloos gevonden in de Adriaan van Bergenstraat in Breda.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Kort daarvoor, rond één uur, had hij zijn vriendin Janey gebeld om hem bij een loempiakraam op te komen halen. Maar al snel kreeg Janey een vreemd telefoontje via het toestel van Dennis. Een jongen vertelde dat het niet goed ging met haar vriend. Dat schrijft Janey op Facebook.
ZiekenhuisToen Janey niet veel later op de afgesproken plak aankwam, was Dennis nergens te bekennen. Voorbijgangers vonden Dennis rond twee uur in een steegje bij een appartementencomplex. "Zijn kleding was besmeurd, hij had een schaafwond op zijn voorhoofd en een pijnlijke rechterschouder", meldt de politie dinsdag. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Dennis heeft een hersenschudding opgelopen en weet niet meer wat er gebeurd is. Hij herinnert zich nog toen hij bijkwam dat een jongen hem aansprak, die hem vertelde dat de politie was gebeld.
PinpasZijn portemonnee en telefoon bleken te zijn gestolen en ook werden er pogingen gedaan om met zijn bankpas geld te pinnen. "Nadat drie keer de foutieve code werd ingetoetst, werd de pas geblokkeerd", aldus de politie.
Zijn vriending Janey deed zondag een emotionele oproep waarin ze getuigen vraagt zich te melden. "Wij zijn op zoek naar deze omstanders die de ambulance gebeld hebben, de jongen die mij gebeld heeft en iedere andere informatie die voor ons nuttig kan zijn", zegt Janey.
GetuigenDe politie onderzoekt onder meer camerabeelden en wil getuigen horen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.