Klooster te koop: provincie zoekt nieuwe eigenaar voor Klooster Mariadal in Roosendaal

24 januari 2017 om 12:42 • Aangepast 21 november 2020 om 04:07
nl
De provincie Brabant is op zoek naar een koper voor het Klooster Mariadal in Roosendaal. Het klooster werd in 2013 voor 6 miljoen euro aangekocht omdat het een belangrijke rol vervult in de geschiedenis van religieus Brabant. Het is de bedoeling dat de investeerder het klooster herontwikkelt.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Klooster Mariadal, met een terrein van 4,3 hectare, een enorme tuin en alleen al een hoofdgebouw van 7000 vierkante meter, ligt midden in het Roosendaalse centrum. Het werd in 1934 gebouwd voor de congregatie van de zusters Franciscanessen.

Wachten op privacy instellingen...

"In de verhaallijn religieus Brabant is vanuit dit klooster het onderwijs aan meisjes in de provincie begonnen en uitgebouwd. 'Het behoud van de cultuurhistorische waarden van het complex is bij de herontwikkeling dan ook essentieel', schijft de provincie.

MultifunctioneelGedeputeerde Henri Swinkels: "Samen met de gemeente streven we naar een multifunctionele, toekomstbestendige en rendabele herbestemming. We denken dan aan bestemmingen als wonen, zorg, onderwijs, logies, wellness, horeca, werken en/of dienstverlening."
"Bij de start van het programma hebben we aangegeven dat we als provincie een start willen maken met het behoud van erfgoed dat belangrijk is, we willen een duw in de goede richting geven. Maar daarna is het de bedoeling dat anderen het stokje overnemen. Daar maken we nu een begin mee."
Marktpartijen hebben tot uiterlijk 27 februari de tijd om zich in te schrijven en kunnen tot uiterlijk 24 maart een eerste voorstel indienen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.