Wim van de Donk is de beste lokale bestuurder, maar... kent u hem ook? [VIDEO]

27 januari 2017 om 08:35 • Aangepast 21 november 2020 om 04:07
nl
Brabants Commissaris van de Koning Wim van de Donk van het CDA is uitgeroepen tot beste lokale bestuurder van 2016. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, die al twee jaar de prijs op zijn naam had staan, werd afgetroefd door de 54-jarige politicus uit Tilburg. Maar hoe bekend is Van de Donk bij de mensen op straat?
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

Wij trokken er op uit en vroegen het de mensen op straat:

Wachten op privacy instellingen...

Collega’s die Van de Donk nomineerden, omschrijven hem als betrokken, vernieuwend en deskundig. De CDA’er is sinds 2009 Commissaris van de Koning in Noord-Brabant. Daarvoor was hij voorzitter van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid en hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...

De bestuurder werd vooral bejubeld voor zijn aanpak van moeilijke dossiers zoals georganiseerde criminaliteit en de opvang van asielzoekers in Brabant. De prijs is donderdag aan hem overhandigd door minister Plasterk.

Wachten op privacy instellingen...

BredaVan de Donk was niet het enige Brabants lichtpuntje op het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement. Ook gemeente Breda viel in de prijzen. De gemeente rolde als best bestuurde organisatie uit de bus.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.