Ruim 70.000 handtekeningen voor actie 'Stop Foute Puppyhandel'

25 januari 2017 om 00:11
nl
De Dierenbescherming heeft ruim 70.000 handtekeningen verzameld voor de actie Stop Foute Puppyhandel. Femke-Fleur Lamkamp, directeur van de Dierenbescherming, overhandigde de handtekeningen dinsdag aan staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken).
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

De Dierenbescherming pleit voor striktere regels om een einde te maken aan de malafide handel in puppies. Lamkamp vindt het onaanvaardbaar dat anno 2017 wereldwijd nog steeds miljoenen puppies onder slechte omstandigheden worden gefokt en verhandeld.
ZIE OOK: SP wil miljoen voor groot politieteam tegen illegale puppyhandel
In Nederland worden elk jaar ongeveer 150.000 honden gekocht. Van ongeveer de helft daarvan is niet duidelijk waar ze vandaan komen. De Dierenbescherming vreest dat deze diertjes van foute fokkers uit onder meer Oost-Europa komen.
'Hele jaar puppies produceren'"Fokteefjes worden in erbarmelijke omstandigheden gehouden en met hormonen behandeld om het hele jaar door puppies te produceren. De pups worden veel te jong bij hun moeder weggehaald. Ze zijn daardoor vatbaar voor ziekten en gedragsproblemen", is de boodschap van de Dierenbescherming.
Volgens staatssecretaris Van Dam doet de overheid er alles aan om de illegale handel de kop in te drukken. Zo heeft de Tweede Kamer er recent mee ingestemd dat alle jonge hondjes, geboren in of geïmporteerd naar Nederland, een dierenpaspoort moet krijgen.
Uitgebreide interviews, verhalen en reacties zijn te vinden op de speciale themasite: Puppy X: De tragiek van grootscheepse puppyhandel in Brabant

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.