Meer vacatures: vooral de techniek zoekt mensen en er wordt meer salaris geboden

25 januari 2017 om 17:21
nl
Ben je op zoek naar een baan? Dan zit je goed in onze provincie. Het aantal vacatures Brabant is de afgelopen maanden met ruim 15 procent gestegen, fors meer dan het landelijk gemiddelde. Vooral Breda zit in de lift. Daar steeg het aantal vacatures met 22,8 procent.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Ook in Eindhoven (14,7%) en Tilburg (13,4%) stijgt het aantal vacatures flink.
Deze branches stijgen het meestIn Brabant neemt het aantal vacatures in de gezondheidszorg, IT en techniek het sterkst toe. In de techniek worden ruim 10.000 mensen gezocht, veruit het meest van alle branches.
Opvallend is dat in Breda het aantal financiële vacatures het sterkst gestegen is, met maar liefst 54 procent.
De salarissen stijgen ookEn er is nog meer goed nieuws. Ook de salarissen waarmee geadverteerd wordt in vacatures stijgen. In Brabant is die stijging (3,3%) zelfs het hoogst van alle provincies. Eindhoven presteert het allerbest, daar zijn de salarissen voor sollicitanten zelfs met 5,3 procent gestegen.
De cijfers komen uit een rapport van vacaturezoekmachine Adzuna. Dat bedrijf verzamelt vacatures van grote vacaturesites als Monsterboard en Nationale Vacaturebank. De cijfers gaan over het laatste kwartaal van vorig jaar, in vergelijking met het derde kwartaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.