Winst Sligro daalt bijna 10% naar 73 miljoen euro

26 januari 2017 om 08:52
nl
Groothandel Sligro uit Veghel heeft in 2016 een nettowinst van 73 miljoen euro behaald. Dat is een afname van 9,1 procent ten opzichte van 2015.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

De omzet van het bedrijf steeg wel met 5,4 procent en bedroeg ruim 2,8 miljard euro.
Sligro meldt dat de winst onder het recordjaar 2015 uit kwam. Dat kwam onder meer omdat het boekjaar 2015 53 weken telde, aldus Sligro.
EmtéDe groothandel bleef achter bij de eigen verwachtingen. Voor 2017 verwacht Sligro te kunnen profiteren van de aantrekkende economie. De groothandel rekent op een toename van de omzet. Supermarktketen Emté zet in op de start van een nieuwe winkelformule.
De komende tijd verwacht Sligro verder de vruchten te gaan plukken van een aantal overnames. In Nederland werd vorig jaar de Noord-Hollandse groothandel De Kweker ingelijfd, in België moet de acquisitie van Java Foodservice het bedrijf helpen zijn groeiambities waar te maken.
BelgiëVorige week nog kondigde Sligro een nieuwe aankoop aan in België, die van horecagroothandel ISPC. Behalve door overnames wil Sligro ook op eigen kracht marktaandeel winnen bij onze zuiderburen. Dit jaar verwacht het bedrijf de vergunningen rond te krijgen voor een eigen vestiging, die begin 2018 de deuren moet openen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.