Video

Ontsnapte gevangene uit Grave zat al in de PI, hij werd teruggebracht

15 mei 2018 om 11:38
nl
De man die maandagavond ontsnapte tijdens het vervoer naar de PI in Grave, zat al in de gevangenis, hij werd door de politie teruggebracht. Dat bevestigt de PI aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Anja de Loos
Geschreven door
Anja de Loos

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom de politie en niet justitie een gevangene vervoert, bijvoorbeeld als een gedetineerde wordt opgehaald voor een extra verhoor. Alleen het vervoer van en naar de rechtbank of het vervoer van zware criminelen gebeurt altijd door justitie. Deze gedetineerde kwam vanaf een politielocatie elders in het land. Waarom hij daar was, is niet duidelijk. De agenten die betrokken waren bij het vervoer zijn niet in gevaar geweest en zijn meteen na de ontsnapping gaan zoeken, maar de man is nog niet gevonden.

'Die vangen ze wel weer'

De PI ligt vlak naast een woonwijk in Grave. Bewoners daar maken zich weinig zorgen, aldus Ellen Oppers van de Wijkraad Estersveld-de Stoof: "Het doet ons helemaal niks. We hebben als wijkraad nog nooit klachten gekregen over de PI en ik heb zelf als buurtbewoner ook geen last. Ik woon hier lekker rustig." Oppers maakt zich geen zorgen over een mogelijke loslopen de crimineel. "Die vangen ze wel weer."

De meeste mensen gaan er vanuit dat de man Grave al uit is. "Die man wil zo gauw mogelijk weg uit Grave, die wil hier helemaal niet zijn."

Op slippers
Niet alle buurtbewoners zijn zo laconiek. Gijs van 7 jaar, die op een steenworp afstand woont van de PI, denkt juist dat hij nog wel in de buurt is. Hij heeft gehoord dat de man op slippers liep. "En dan kun je niet zo goed snel wegrennen."



Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.