Bijna geliquideerde Dennis S. mag niet terug naar zijn huis in Eindhoven

26 januari 2017 om 15:04
nl
De vorig jaar bijna geliquideerde Dennis S. mag tot half maart niet terug naar zijn huis in het stadsdeel Stratum in Eindhoven. Dit heeft de rechter in Den Bosch donderdag bepaald. Burgemeester Jorritsma van Eindhoven legde S. in september een gebiedsverbod op en verlengde dit verbod in december opnieuw met drie maanden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Terecht, zo oordeelde de rechtbank in Den Bosch donderdag in een kort geding dat S. had aangespannen. Het gebiedsverbod is volgens de burgemeester het beste voor de veiligheid en rust in de Eindhovense buurt waar de liquidatiepoging plaatsvond. De rechtbank stelde Jorritsma hierin donderdag in het gelijk.
Het gebiedsverbod is volgens de rechter geen onevenredig zware maatregel omdat er nog steeds gevaar bestaat.
Al vaker doelwitOp 16 augustus werd er een aanslag op S. gepleegd voor zijn huis aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Hij raakte daarbij ernstig gewond. S. speelt volgens de politie een rol in de zware criminaliteit. Hij was al vaker het doelwit van een liquidatiepoging.
De burgemeester nam het besluit een gebiedsverbod op te leggen op advies van de politie en op verzoek van buurtbewoners. In een kort geding probeerde S. vervolgens af te dwingen dat hij weer terug mag naar zijn huis. Tevergeefs, zo bleek donderdag.
LEES OOK: Gebiedsverbod voor bijna geliquideerde Eindhovenaar met drie maanden verlengd Marcel Heuvelmans, de advocaat van S., noemt de uitspraak 'teleurstellend'. Voor zijn cliënt betekent de uitspraak dat hij nog zeker anderhalve maand 'een zwervend bestaan zal leiden'. En dan is het afwachten wat de burgemeester dan besluit. Het gebiedsverbod kan in principe opnieuw met drie maanden verlengd worden.
"En dan volgt dezelfde procedure van bezwaar maken en een kort geding aanspannen", laat Heuvelmans weten. "In de hoop dat de rechter dan anders zal oordelen."    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.