Wie herkent het loopje van de kluisjesrovers en wat deden de beveiligers van de Rabobank? [VIDEO]

OUDENBOSCH - In het programma Opsporing Verzocht zijn dinsdag bewakingsbeelden getoond van de kluisjesroof in de Rabobank in Oudenbosch, die plaatsvond in het eerste weekeinde van maart. Op de beelden zijn zowel twee daders als twee beveiligers te zien tijdens een van de grootste bankroven uit de Nederlandse geschiedenis. De politie kreeg tijdens de uitzending tien nieuwe tips binnen.

De politie vermoedt een bizar samenspel tussen bankrovers en beveiligers. Zo komen twee beveiligers vrijdagavond 2 maart opdagen als het alarm van de Rabobank voor de eerste keer afgaat, terwijl er normaal maar één beveiliger afkomt op een melding.

Die kluisjesrovers gingen via de achterkant de bank binnen (Beeld: Opsporing Verzocht)

 

Als een van de beveiligers het alarm uitschakelt en drie minuten later naar buiten komt, lopen de twee bankrovers korte tijd later het onbeveiligde bankgebouw binnen via dezelfde personeelsingang. Ze blijven 24 uur in het gebouw om ongemerkt hun slag te slaan en honderden kluisjes open te breken, gevuld met sieraden en geld. Het gaat om miljoenen euro's.

 

Inspectieronde
De bewakingscamera's registreren in de nacht van van 3 op 4 maart hetzelfde tafereel. De bankrovers laten een alarm afgaan en opnieuw komen twee beveiligers poolshoogte nemen. Een van hen schakelt het alarm uit. Ook maken ze weer een inspectieronde buiten. 

De bewakers van EBN (Beeld: Opsporing Verzocht)

 

Precies op dat moment vluchten de daders naar buiten met hun buit. Opvallend is dat een van de bankrovers terugkeert om de resterende buit op te halen. Terwijl hij dat doet, komen ook de beveiligers het gebouw binnen. 

Er zijn echter geen bewakingsbeelden die duidelijk maken of de bankrover en de beveiligers elkaar treffen in de bank. Maar als de bankrover met twee zakken vol buit het pand verlaat, volgen de beveiligers slechts 20 seconden later, zo wordt duidelijk uit de beelden.

LEES OOK: Beveiligers opgepakt na kluisjesroof Oudenbosch, ze zouden de overvallers hebben binnengelaten

Beide beveiligers uit Roosendaal en Etten-Leur zitten sinds enige tijd vast. Ze worden ervan verdacht dat ze onder een hoedje hebben gespeeld met de bankrovers. De politie heeft echter nog geen idee wie de twee personen zijn die de kluisjes hebben opengebroken. 

Getuigen
De politie hoopt na de uitzending op tips van mensen die de bankrovers herkennen aan hun manier van lopen. Ook wordt gezocht naar een fietser die in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart rond één uur langs het bankgebouw aan de Kade fietste. Ook een chauffeur die voorbijrijdt in een grijze Seat Ibiza kan mogelijk een belangrijke getuige zijn.

De politie wil in contact komen met de bestuurder van deze Seat Ibiza (Beeld: Opsporing Verzocht)

 

Hetzelfde geldt voor twee mannen die in de bewuste nacht de Rabobank binnenkijken en enkele minuten bij de pinautomaat staan. De politie denkt dat zij belangrijke informatie kunnen geven.

Twee mannen bij het pinautomaat zijn belangrijke getuigen (Beeld: Opsporing Verzocht)

 

 

Deel dit artikel: