Bokstoernooi verboden, organisatie zou banden hebben met motorclub Satudarah - Omroep Brabant

Bokstoernooi verboden, organisatie zou banden hebben met motorclub Satudarah

26 januari 2017 om 17:47 • Aangepast 21 november 2020 om 04:04
nl
De gemeente Den Bosch heeft een boksevenement dat zaterdag gehouden zou worden in Nuland verboden. Een van de organisatoren van het evenement is volgens de politie een vooraanstaand lid van motorclub Satudarah. Reden voor de gemeente om de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Boksen te verbieden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Motorclubs zoals Satudarah worden veelvuldig in verband gebracht met criminele activiteiten. De gemeente Den Bosch geeft aan 'niet faciliterend' te willen zijn naar dit soort clubs.
Voor een vechtsportevenement is een vergunning nodig. De organisatie heeft deze vergunning volgens de gemeente niet aangevraagd. Het evenement zou worden georganiseerd door Fujiyama Gym. "Aan ons was medegedeeld dat alles in orde was", vertelt Patrick Driessen, bestuurslid van district Zuid van de Nederlandse Boksbond.
Alternatieven"We bekijken nu of we de wedstrijd op een clublocatie kunnen laten doorgaan. Daar zit over het algemeen een vergunning op. Gevolg is wel dat het een kleinschaliger evenement wordt", aldus Driessen.
De open Zuid Nederlandse Kampioenschappen boksen zouden worden gehouden in hotel Nuland. De organisatoren van het evenement, hotel Nuland en de Nederlandse Boksbond zijn volgens de gemeente geïnformeerd over het besluit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.