Stormloop op onverwachts geopende ijsbaan in Werkendam: 'Het ging als een lopend vuurtje' - Omroep Brabant

Stormloop op onverwachts geopende ijsbaan in Werkendam: 'Het ging als een lopend vuurtje'

26 januari 2017 om 19:55
nl
"Het is hier een gekkenhuis, we hebben al zeshonderd schaatsers gehad vandaag", meldt Pleuni van de Tol van de Werkendamse ijsclub Olympia aan de telefoon. Het bestuur van de ijsclub werd na een nacht flinke vorst donderdagmorgen totaal verrast. "Het lag er schitterend bij, we hebben het getest, elkaar aangekeken en we zijn open gegaan."
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

De afgelopen dagen was het ijs ondanks de temperaturen overdags 's nachts al flink aangesterkt om donderdagochtend de ijsmeester totaal te verrassen. "Dat we opengingen ging echts als een lopend vuurtje door het dorp, daarbij flink geholpen door social media. We blijven open  tot donderdagavond tien uur en zoals het er nu uitziet kunnen we vrijdag ook nog wel wat uurtjes open."
DooiDe ijsbaan in Werkendam staat erom bekend dat er snel een goede ijsvloer ligt, maar de afgelopen week ging de primeur toch echt naar andere Brabantse schaatsplekken. De ijspret in Werkendam en heel Brabant zal waarschijnlijk niet lang duren omdat tegen het weekend de temperaturen weer omhoog gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.