Burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand zwaait af

27 januari 2017 om 07:28
nl
Burgemeester Wim Luijendijk van Loon op Zand stopt ermee. Per 15 november heeft hij ontslag aangevraagd bij de Koning, zo liet hij de gemeenteraad donderdagavond weten.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Volgens de gemeente is er 'in goed overleg' besloten dat Luijendijk in november 2017 terug zal treden, dit met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
De nieuwe burgemeester krijgt een inwerkperiode tot de verkiezingen. Daarna kan hij of zij met een nieuw gekozen raad en college aan de slag.
VluchtelingenWim Luijendijk kwam een jaar geleden veelvuldig in de publiciteit rondom de opvang van vluchtelingen in vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel. Het plan voor de opvang werd ontvangen met flink protest, maar uiteindelijk verliep de korte opvangperiode vrijwel probleemloos.
LEES OOK: Infoavond over asielzoekers in Kaatsheuvel rustig verlopen
De burgervader organiseerde bijeenkomsten in het gemeentehuis waarbij hij iedereen met vragen over de opvang persoonlijk te woord stond. Met deze aanpak voorkwam hij dat de bijeenkomsten uit de hand liepen, zoals in sommige andere plaatsen.
LeeftijdLuijendijk (PvdA) is vanaf 2008 burgemeester van Loon op Zand, Kaatsheuvel en De Moer. Vorig jaar werd hij voor een nieuwe periode van zes jaar benoemd, maar het was al duidelijk dat hij die niet vol kon maken. Burgemeesters mogen 70 jaar oud zijn en Luijendijk is al 66.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.