Video

Phillip Cocu rekent niet op transfer Davy Pröpper: 'Maar ik kan niets uitsluiten'

27 januari 2017 om 15:31 • Aangepast 21 november 2020 om 04:02
nl
PSV sluit een vertrek van Davy Pröpper voorlopig uit. De Eindhovense club heeft een bod van Zenit Sint-Petersburg afgewezen.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Vrijdagmiddag kwam Voetbal International met het nieuws dat PSV en Zenit een akkoord hadden bereikt over de transfer van Pröpper. De middenvelder zou zelf nog overeenstemming moeten bereiken met de Russische topclub. Volgens PSV-trainer Phillip Cocu is er geen akkoord. "We hebben nog paar dagen, dus ik kan niets uitsluiten. Maar ik ga er vanuit dat hij het seizoen gewoon afmaakt bij PSV."
Het bod zou ergens liggen tussen de 17 en 25 miljoen euro. Als het aan Cocu ligt gaat Pröpper ook bij een hoger bod niet weg. "Ik kan aangeven als trainer dat ik liever niet zie dat Pröpper gaat vertrekken bij PSV. Dat geef ik ook aan. Dat doe ik wel met meerdere spelers. Ik denk dat het genoeg zegt dat we dat bod hebben afgewezen. We staan niet te trappelen om hem te verkopen. Maar soms gebeuren er dingen die je niet kunt weigeren."

Wachten op privacy instellingen...

Trainer Cocu: 'Gewoon bij selectie'Davy Pröpper zit komend weekend gewoon bij de selectie van PSV voor het duel met Heracles Almelo. De trainer is tijdens de persconferentie in aanloop naar dat duel duidelijk. "Hij zit morgen gewoon bij de selectie. Ik ga er vanuit dat hij gewoon het seizoen afmaakt bij PSV."

Wachten op privacy instellingen...

Versterking PSVDe Eindhovenaren zijn zelf ook nog steeds op zoek naar versterking. Of dat dit transferwindow nog komt is de vraag. "We zijn nog op zoek naar spelers die een directe versterking zijn, maar ook een rol in de komende jaren kunnen spelen. Die spelers zijn niet makkelijk te vinden. We gaan niet zomaar een speler voor een half jaartje huren, dat is uitgesloten."
Zenit jaagt al langer op PröpperAfgelopen zomer toonde Zenit ook al interesse. De Russische club informeerde bij de zaakwaarnemer van Pröpper. Toen kreeg de vermogende club te horen dat hij het niet zag zitten om de overstap naar Rusland te maken. Met het vertrek van Axel Witsel naar het Chinese Tianjin Quanjian is de club nog dringender op zoek naar versterking voor de middenlinie.
Pröpper maakte in de zomer van 2015 de overstap van Vitesse naar PSV. Sinds zijn komst naar Eindhoven speelde hij 72 officiële wedstrijden. Hij heeft bij de regerend landskampioen nog een contract tot medio 2020.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.