Willem II wint in extremis van Sparta, coach heeft 'gouden pik'

27 januari 2017 om 23:53 • Aangepast 21 november 2020 om 04:02
nl
Willem II heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel tegen Sparta. Invaller Thom Haye schoot de Tilburgers in de 93e minuut naar de winst.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Willem II scoorde pas twaalf keer in de eerste negentien competitiewedstrijden. Vrijdagavond was de ban na 17 minuten eindelijk gebroken en vond Willem II weer eens het net. Spits Fran Sol kopte een uitstekende voorzet van Koppers tegendraads binnen.

Wachten op privacy instellingen...

Snelle tegentrefferLang konden de Tilbugers niet genieten van de voorsprong. Een slechte pass van Croux werd onderschept door Sparta, dat snel omschakelde. El Azouzzi liep simpel door de defensie van Willem II en rondde beheerst af.
Croux kreeg meteen de kans om zijn fout te herstellen. Hij krulde een vrije trap echter op fraaie wijze tegen de lat. Nadat Kortsmit eerst nog een vrije trap van Falkenburg keerde, was het op slag van rust wel raak voor Willem II. Lachman schoot het tweede Tilburgse doelpunt tegen de touwen na mistasten van Kortsmit.
Vrije trapSparta creëerde weinig in de tweede helft, maar de Rotterdammers kwamen wel weer op gelijke hoogte. Verhaar scoorde uit een vrije trap.

Wachten op privacy instellingen...


In de slotfase liepen de Tilburgers op hun tandvlees. Floranus poeierde van afstand op doel. Lamprou wist met een uiterste krachtsinspanning de bal uit het doel te ranselen.
Gouden wisselTien minuten voor tijd haalde Willem II-coach Erwin van de Looi spits Fan Sol eruit. Zijn vervanger was middenvelder Thom Haye. Vanwege die defensieve wissel klonk er een striemend fluitconcert in Tilburg.
Willem II en Sparta leken de punten te delen, maar invaller Haye besloot anders. Hij bezorgde Willem II in de laatste minuut van de blessuretijd alsnog de winst.
ZIE OOK: Matchwinner Thom Haye dolgelukkig na winst Willem II
'Gouden pik'Van de Looi had een duidelijke verklaring waarom hij juist topschutter Sol in de slotfase naar de kant haalde. "Fran speelde in de laatste tien minuten elke bal naar de verkeerde kleur. Dan kan je heel star vasthouden aan je topschutter of iemand met frisse energie brengen. En ik ben ervoor aangesteld om de juiste keuzes te maken. Als het dan zo valt, heb je misschien wel een gouden pik. Een veel beter moment om te scoren is er niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.