Vincent Janssen als invaller eindelijk belangrijk voor Tottenham Hotspur

28 januari 2017 om 19:18 • Aangepast 21 november 2020 om 04:01
Vincent Janssen is zaterdagmiddag belangrijk geweest voor Tottenham Hotspur. Als invaller bracht de Ossenaar zijn ploeg in het FA Cuptoerniooi tien minuten voor tijd op gelijke hoogte tegen Wycombe Wanderers. Uiteindelijk leverde hij ook de assist voor de winnende treffer.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Tottenham Hotspur won uiteindelijk met 4-3 van Wycombe Wanderers, dat uitkomt op het vierde niveau in Engeland. Janssen kreeg een helft speeltijd tegen Wycombe, op het moment dat zijn ploeg 0-2 achter stond. Heung-Min Son maakte na een uur spelen de 1-2, vier minuten later was Janssen trefzeker vanaf de strafschopstip: 2-2.

Spectaculair slotZeven minuten voor het einde van de wedstrijd kwam Wycombe weer op voorsprong. Via Dele Alli kwam Tottenham één minuut voor tijd weer op gelijke hoogte. Zeven minuten in blessuretijd maakte Son de winnende treffer op aangeven van Janssen, op basis van statistieken de slechtste spits van de Premier League.

Geen basisplaatsOpmerkelijk was dat Janssen niet in de basis begon bij Spurs. Trainer Mauricio Pochettino gaf bijna al zijn basisspelers rust, toch kwam er geen plek vrij voor de spits uit Oss. De aanvaller stond in de belangstelling van Galatasaray, maar ziet het zelf niet zitten om Tottenham deze winter te verlaten. De voormalig spits van Almere City en FC Oss wacht in dienst van de Engelse ploeg nog altijd op zijn eerste velddoelpunt.