UNA verslaat Jong Vitesse na 2-0 achterstand, Kozakken Boys haalt uit

28 januari 2017 om 20:01 • Aangepast 21 november 2020 om 04:00
Het Veldhovense UNA heeft zaterdagmiddag in de tweede divisie met 2-3 gewonnen op bezoek bij Jong Vitesse, Kozakken Boys won in eigen huis met 4-0 van Katwijk.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Alexander Büttner speelde zaterdag zijn eerste minuten in het shirt van Vitesse sinds zijn terugkeer deze winter. Dat deed de linkspoot bij Jong Vitesse in de tweede divisie. Met Büttner in de basis kwam Jong Vitesse in de eerste helft op een 2-0 voorsprong.
In de rust bleef de voormalig speler van onder meer Manchester United achter in de kleedkamer en zonder hem ging het mis bij de club uit Arnhem. UNA had aan vier minuten genoeg om de wedstrijd om te draaien. Zes minuten na rust viel de 2-1 via Niek van Boekel. Een minuut later maakte Mart van de Gevel er 2-2 van en drie minuten daarna was Van de Gevel ook de maker van de 2-3.
Van de Gevel in het radioprgramma Sportlunch: "In de rust hebben we samen afgesproken snel te gaan voor de aansluitingstreffer. Dat lukte met het doelpunt van Niek. Toen geloofden we er weer in en scoorde ik twee keer binnen een paar minuten. Die voorsprong hebben we goed weten vast te houden."

Grote zege Kozakken BoysKozakken Boys begon zaterdag goed aan de thuiswedstrijd tegen Katwijk. Berry Powel scoorde al in de tweede minuut de 1-0. Dat die stand bij rust nog op het scorebord stond, was opmerkelijk te noemen aangezien de club uit Werkendam meerdere kansen kreeg op een tweede treffer.
De 2-0 viel uiteindelijk net na rust, Ahmad Mendes Moreira was de maker. Via een afstandschot van Gwaeron Stout kwam Kozakken Boys na een uur spelen op 3-0. Kort voor tijd maakte Everton Pires Tavares de 4-0 vanuit een strafschop.