Michael van Gerwen heeft weinig moeite met Simon Whitlock, Jelle Klaasen uitgeschakeld

28 januari 2017 om 23:42 • Aangepast 21 november 2020 om 04:00
nl
Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van het Masters-dartstoernooi in het Engelse Milton Keynes. De regerend wereldkampioen won zaterdagavond met 10-6 van Simon Whitlock. Bredanaar Jelle Klaasen werd met 10-4 uitgeschakeld door Mensur Suljovic.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

De Australiër begon de wedstrijd met een break. Van Gerwen was echter niet onder de indruk. De wereldkampioen won twee keer zijn eigen leg en pakte ook twee keer een leg af van Whitlock: 4-1. Na het maken van de 4-2 liep 'Mighty Mike' uit naar een 7-2 voorsprong.
De legs gingen vervolgens met de darts mee, waarna Whitlock bij een 9-5 stand een leg afpakte. Bij een 9-6 achterstand kon Whitlock zelfs nog dichterbij komen. Drie pijlen op een dubbel gingen echter mis, waarna Van Gerwen de wedstrijd met dubbel tien naar zich toe wist te trekken.

Wachten op privacy instellingen...

Uitschakeling KlaasenKlaasen kwam op een 3-0 achterstand, vervolgens knokte hij zich terug tot 3-3, maar in het vervolg van de wedstrijd wist hij nog maar één keer zijn eigen leg te houden. Drie keer pakte Suljovic een leg af. De Oostenrijker won zo met 10-4 en plaatste zich zo voor de kwartfinale.

Wachten op privacy instellingen...

Suljovic speelt in de kwartfinale tegen Van Gerwen. Tilburger Benito van de Pas werd vrijdagavond uitgeschakeld, hij verloor van Gary Anderson.
ZIE OOK: The Masters gaan beginnen! Michael, Jelle en Benito zijn er klaar voor [DE CIJFERS]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.