Opa van Robin van Persie overleden, Wim Ras werd 96

29 januari 2017 om 11:48
nl
De opa van Robin van Persie is donderdag overleden. Dat is zondag bekend geworden. Wim Ras uit Prinsenbeek werd 96 jaar. De opa van Van Persie werd in 2014 wereldnieuws, nadat hij meedeed aan de Twitter-trend #persieing.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Ras was op zijn 93e nog kras genoeg om zelf de beroemde pose aan te nemen, waarmee zijn kleinzoon de 1-1 scoorde tegen Spanje, tijdens het WK voertbal in Brazilië. Oranje won die wedstrijd met 5-1. De kopbal van Van Persie was het kantelpunt van de wedstrijd.
Ras vond de houding en voorbereiding van zijn kleinzoon tot de sprong ongelofelijk knap. "Ik heb vroeger geturnd en weet wat het is, maar die bewegingen zijn van tevoren gekozen. Robin had maar een fractie van een seconde nodig om de sprong tot stand te brengen."
LEES OOK: Tilburgse bedenker van #persieing is in de wolken: ‘Prachtig vervolg aan een prachtige goal’
'My hero'Ras vierde een week geleden nog zijn 96e verjaardag. Van Persie liet toen op zijn Facebookpagina weten trots te zijn dat hij zijn opa's 96e verjaardag nog kon vieren, vanwege het feit dat Ras ziek was. "My hero", schreef hij liefkozend bij de foto van hem en zijn opa.
In het overlijdensbericht laat de familie weten in 'opa Wim' een charmant en positief mens' te missen. "Met een altijd zonnige kijk op het leven. Hij was een echte pater familias, gaf en ontving veel liefde en had aandacht voor iedereen."[YouTube:https://youtu.be/ehu6Aut7CwU]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.