Belg Wout van Aert wereldkampioen veldrijden, Mathieu van der Poel rijdt vier keer lek

29 januari 2017 om 16:56
nl
De Belg Wout van Aert is in Luxemburgse Bieles voor de tweede keer op rij wereldkampioen verldrijden geworden. Mathieu van der Poel eindigde op 43 seconden op de tweede plek.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

De Belg Kevin Pauwels legde twee minuten na de winnaar beslag op de derde plaats. Lars van der Haar eindigde op bijna drie minuten net naast het podium.
Vier lekke bandenDe 22-jarige Van der Poel had op het modderige parcours een bliksemstart, maar kende erg veel materiaalpech, waardoor zijn grote concurrent Wout van Aert weer kon aansluiten. Van der Poel kreeg tijdens de koers te maken met maar liefst vier lekke banden. De titelverdediger Van Aert nam drie ronden voor het einde een voorsprong en hield die marge tot het einde vast.
De bandenkeuze bleek bepalend op het parcours dat door de gesmolten ondergrond vol stenen lag. Van Aert had gekozen voor hogere bandendruk, waardoor hij wat meer moeite had op de technische stukken, maar uiteindelijk slechts één keer lek reed. Van der Poel moest zeker vier keer van fiets wisselen vanwege een leeglopende band.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.