Video

Michael van Gerwen wint op magistrale wijze voor vierde keer de Premier League

17 mei 2018 om 21:59
nl
Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze de Premier League op zijn naam geschreven. In de finale liet hij Michael Smith volledig kansloos. Van Gerwen won zijn vierde Premier League-titel met een 11-4 zege.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout


Wachten op privacy instellingen...


Van Gerwen en de Premier League, dat is een combinatie om van te smullen. Het is het zesde jaar dat 'MvG' actief is in de Premier League. Zes jaar op rij eindigde hij als eerste in de competitie. Daarmee plaatste hij zich iedere keer automatisch voor de play-offs. Ieder toernooi was hij de sterkste in de halve finale. In de finales ging het twee keer mis, maar donderdag was het de vierde finale die Van Gerwen op zijn naam schreef.

Een echte wedstrijd was het nooit in de O2-Arena. Van Gerwen deed zijn bijnaam 'De groene sloopkogel' eer aan. Vanaf het eerste moment liet hij niets heel van Smith. Lange tijd bleef zijn gemiddelde boven de 120, pas na een korte break ging het iets minder. Van Gerwen eindigde de wedstrijd uiteindelijk met een gemiddelde van ruim 112.

Wachten op privacy instellingen...

Mooi zakcentje

Met de winst van de Premier League kan Van Gerwen weer een groot bedrag op zijn bankrekening bijschrijven. Toernooiwinst levert 250.000 pond op, omgerekend iets meer dan 286.000 euro. Eerder dit jaar pakte hij ook al ruim 28.000 euro met het winnend afsluiten van de reguliere competitie.

Omroep Brabant hield de wedstrijd live bij, bekijk hieronder het verloop van de wedstrijd in legs. 



Leg 15: 11-4

112-finish voor Van Gerwen! En daarmee wint hij de wedstrijd. In de finale is het zijn eerste finish boven de 100, het is een fraaie. Met de winst pakt Van Gerwen zijn vierde Premier League-titel in zes jaar, het is bovendien zijn derde titel op rij.

Leg 14: 10-4

De wedstrijd is gespeeld en dat merken de twee heren op het podium ook. De echte druk is er vanaf, waardoor de pijlen ook met iets minder concentratie naar het bord gaan. Na een paar missers is het met pijl 21 raak. Zo komt Smith op 10-4.

Leg 13: 10-3

Van Gerwen mist een pijl op Tops, maar weet dat hij terug naar het bord mag komen. De eerste pijl gaat meteen in dubbel tien en daarmee komt hij op matchpoint. Mighty Mike was in zestien pijlen uit. De eerste keer deze wedstrijd dat een leg niet in maximaal in vijftien pijlen uit was.

Leg 12: 9-3

Smith doet weer wat terug. Met een 104-finish pakt hij zijn derde leg van de finale.

Leg 11: 9-2

Na een korte break gaat Van Gerwen gewoon door met waar hij voor de pauze mee bezig was. Legs winnen en een masterclass geven. In dertien pijlen is het klaar.

Leg 10: 8-2

Een 125-finish van Smith. De tegenstander van Van Gerwen doet even iets terug. Het lijkt een leg voor de statistieken, want Van Gerwen heeft nog maar drie legs nodig om de Premier League te winnen.

Wachten op privacy instellingen...


Leg 9: 8-1

En weer een elfdarter. Van Gerwen gooit fenomenaal. Na negen legs is het gemiddelde van Mighty Mike hoger dan 120.

Leg 8: 7-1

Een mindere leg, als je kijkt naar de rest van de wedstrijd. Van Gerwen is in veertien darts klaar met de leg. 

Leg 7: 6-1

Elf darts, meer heeft Van Gerwen niet nodig om weer een leg op zijn naam te schrijven. Smith kan alleen maar toekijken, zelf stond hij nog 232.

Leg 6: 5-1

Het gaat nog mis op een 170-finish. Maar dat is ook het enige, want in de volgende beurt is het alsnog raak. De vijfde leg in de finale van de Premier League is in een sneltreinvaart een feit.

Leg 5: 4-1

Na twaalf pijlen stond Van Gerwen alweer op een finish. De eerste pijl is meteen raak. Smith heeft geen kans en kijkt inmiddels tegen een 4-1 achterstand aan.

Wachten op privacy instellingen...


Leg 4: 3-1

Ook Michael Smith staat op het scorebord. De Engelsman pakt de vierde leg en komt zo op 3-1.

Leg 3: 3-0

Een elfdarter voor Van Gerwen. Hij dendert door. Zonder Smith ook maar een kans te geven, komt hij op 3-0. 

Wachten op privacy instellingen...


Leg 2: 2-0

Van Gerwen pakt meteen een break. Hij legt de druk bij Smith door na een 180-score 47 over te laten. Smith komt dicht bij een fraaie 127-finish, maar Bully Boy mist uiteindelijk op bullseye. Van Gerwen gooit vervolgens wel uit en komt zo op 2-0.

Leg 1: 1-0
Van Gerwen begon de halve finale met een 180, dat kunstje herhaalt hij in de finale. Hij pakt de eerste leg ook. 

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.