Video

Drie jongens (16 en 17) vervolgd voor verspreiden seksfoto's

30 januari 2017 om 07:45 • Aangepast 21 november 2020 om 03:59
nl
Drie jongens worden vervolgd vanwege betrokkenheid bij de sextingzaak op scholen in Tilburg. De verdachten zijn een 17-jarige jongen uit Waalwijk, een 16-jarige Tilburger en een 17-jarige jongen uit Poppel.
Profielfoto van Mariëlle WijffelaarsProfielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars & Karlijn Houterman

In januari 2016 bleek dat er tientallen pikante foto's  van verschillende minderjarige meisjes rondgingen op social media. De foto's waren vooral te vinden op Instagram. De zaak speelde met name op het Vakcollege in Tilburg. De meisjes stuurden de foto's vaak naar hun vriendje of een jongen die ze leuk vonden. Het was nooit de bedoeling dat deze foto's online zouden komen.
Taakstraf of boeteHet onderzoek duurde lang omdat het veel tijd kostte om erachter te komen wie er verantwoordelijk was voor het verspreiden van de foto's. Instagram gaf na een week al de e-mailadressen van de personen achter de accounts aan de politie, toch was het lastig om te achterhalen wie de foto's precies verspreidden.

Wachten op privacy instellingen...

De politie schakelde een speciaal kinderpornoteam in voor het onderzoek in de zaak. Uiteindelijk leidde dat tot vijf aanhoudingen, maar twee meisjes uit Tilburg bleken er niets mee te maken te hebben.
Een van de jongens wordt verdacht van het verspreiden van seksueel getinte foto's, de andere twee jongens van belediging en smaad. Op 13 februari staat een zogenaamde TRIP-zitting gepland waarin het drietal de kans krijgt een taakstraf of boete te accepteren. Doen ze dit niet, dan volgt alsnog een zitting bij de kinderrechter.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.