'Ik dacht dat ik hem knock-out sloeg', 9 jaar cel en tbs geëist voor fatale overval

30 januari 2017 om 14:38 • Aangepast 21 november 2020 om 03:59
nl
Sherwin W. die in september 2015 in Tilburg de 48-jarige Mick Pitai zou hebben doodgeschoten, heeft maandag 9 jaar cel plus tbs en dwangverpleging tegen zich horen eisen. Tegen twee van de vier andere verdachten zijn celstraffen van respectievelijk vijf en zes jaar geëist. Pitai werd in zijn woning aan de Betuwestraat om het leven gebracht.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Sherwin W. uit Spijkenisse en de 21-jarige Adil El B. uit Rotterdam zijn hoofdverdachten in de zaak. Ze hebben allebei in een jeugd tbs-kliniek gezeten.
Chauffeur van hoofdverdachtenMarvin M. (21) uit Spijkenisse was de chauffeur die de twee hoofdverdachten naar Tilburg reed. Hij verklaarde dat ze naar Tilburg gingen om 'te chillen' en dat hij niets wist van de overval. Hij was aan het bellen met zijn vader toen de twee mannen uit de auto stapte.
"Ik draaide en rookte ondertussen nog een joint, na een paar minuten waren ze weer terug", verklaarde hij aan de rechter.
Schoonzoon slachtofferDe vierde verdachte is Avi K., de 25-jarige schoonzoon van het slachtoffer. Hij zou tegen de andere verdachten hebben gezegd dat het slachtoffer over een uiterst waardevolle collectie aan sieraden en juwelen beschikte.
Schutter Sherwin W. heeft 9 jaar cel plus tbs en dwangverpleging tegen zich horen eisen. Voor de chauffeur Marvin M. eist de officier van jusitie een straf van 5 jaar cel. De eis voor de schoonzoon en tipgever Avi K. is zes jaar celstraf. De eis van het OM tegen El B. wordt dinsdag bekend.
Getuigen verrasten de dadersIn het huis van Pitai werden de twee overvallers verrast door de aanwezigheid van vier kennissen van het slachtoffer. Daarop trokken ze hun wapen en hielden de mannen onder schot. Pitai kreeg klappen van Sherwin W. De vrienden werden ondertussen door Adil El B. naar de bank gedirigeerd. Daar werden hun handen met tape vastgebonden.
Sherwin W. nam Pitai mee naar boven. Daar hoorden de getuigen gestommel en niet veel later een schot. W. verklaarde dat Pitai boven op de overloop de tape los had gekregen en hem aanviel. In de worsteling die volgde ging het pistool af.
Dader wist niet dat Pitai geraakt was door kogelSherwin W. wist niet dat hij Pitai geraakt had. "We hebben daarna nog door alle kamers gevochten. Op een gegeven moment zakte hij in elkaar. Ik dacht dat ik hem knock-out had geslagen."
Uit sectie bleek dat Pitai verwondingen aan zijn hoofd had, maar de schotwond was dodelijk. Die raakte een aantal vitale organen.
LEES OOK: Schoonzoon vermoorde Mick Pitai krijgt geen contactverbod, familie overweegt actie http://www.omroepbrabant.nl/?news/247662972/Schoonzoon%2Bvermoorde%2BMick%2BPitai%2Bkrijgt%2Bgeen%2Bcontactverbod,%2Bfamilie%2Boverweegt%2Bactie.aspxNabestaandenEen grote groep nabestaanden is aanwezig bij de rechtzaak. Het Openbaar Ministerie las  slachtofferverklaringen namens hen voor. De echtgenote verklaart dat haar man 'een schat, lief, bezorgd en beschermend' was. "Duivels hebben hem van ons afgenomen, ik weet niet hoe ik nog moet leven."

Wachten op privacy instellingen...

De verdachte die Pitai neerschoot betuigt zijn spijt aan de nabestaanden. "Ik heb dit nooit gewild, voel me schuldig en depressief."
Eerder wegEen aantal nabestaanden verlieten al voor het einde van de rechtszaak de zaal omdat ze dezelfde dag ook hun oma, de moeder van Pitai, moeten begraven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.