Oog om oog: 16 kuub mest bij Mandemakers gedumpt door vloggers Bucket Boys

30 januari 2017 om 19:36
nl
De zestien kuub paardenmest die afgelopen vrijdag bij De Mandemakers Groep (DMG) in Waalwijk voor de deur werd gestort, blijkt een stunt van het vloggersduo Bucket Boys. “We wilden ze met hun eigen tactiek om de oren slaan”, vertelt Thijs Meeuwsen. "Bij Mandemakers moet je 30 procent betalen als je een bestelling annuleert. Wij lieten ze tekenen voor 16 kuub mest. Als ze 30 procent zouden betalen, zouden we die weer meenemen."
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Dus werd er mest geleverd, terwijl hier niet om gevraagd was. “Wie stront verkoopt, kan stront verwachten”, aldus de mannen achter het YouTubekanaal. Mandemakers zegt in een reactie dat een bestelling wel kan worden geannuleerd, maar dat 30 procent moet worden betaald als de keuken al is ingemeten.
De Bucket Boys hebben weinig begrip voor De Mandemakers Groep (DMG), waar keukenwinkels als Brugman, Keuken Concurrent en Keuken Kampioen onder vallen. “Ze laten je ergens geniepig voor tekenen, terwijl je daar niet om gevraagd hebt”, vindt Thijs die samen met Joep ten Hove de Bucket Boys vormt.
Ze zagen op internet veel klachten voorbijkomen van mensen over de 30 procent annuleringsregeling van DMG. “Die houdt in dat je toch 30 procent van de aankoopwaarde moest betalen. Zelfs al annuleerde je nog ver voor de order bij de fabriek was."
"Dat is echt te veel", zegt Thijs. “Bovendien was het soms ook echt heel nep. Dan dachten mensen dat ze voor iets anders tekenden en dan bleken ze ineens aan die 30 procent vast te zitten”. Dus trokken ze ten strijde richting Waalwijk.[youtube:https://youtu.be/BMh3xNkM6IE]Kleine lettertjesDe Bucket Boys gingen bij DMG naar binnen en lieten de receptioniste tekenen voor een pakketje. “En zij las natuurlijk de kleine lettertjes niet. Want vervolgens belden we dat we 55 kuub mest kwamen bezorgen. Maar daar zaten ze niet op te wachten, natuurlijk”, lacht Thijs.
ZIE OOK: Mest op de stoep bij Mandemakers waarschijnlijk stunt van tv-programma, bedrijf weet wie afzender is
Dus wisten ze het goed gemaakt: de bestelling kon geannuleerd worden. Tegen de, je raadt het al, 30 procent annuleringsregeling. Uiteindelijk werd vrijdagmiddag 16 kuub voor de deur van DMG gestort.
Geld terugDe Mandemakers Groep zegt dat ze mensen hun geld terug geeft als zij hebben hebben ingetekend op een actie, maar deze vervolgens hebben geannuleerd. "Mensen die bijvoorbeeld in een opwelling hebben ingetekend moeten gewoon kunnen annuleren. Dat geldt ook voor mensen die jaren geleden een keuken kochten", zegt Robert Coppens van DMG.
Als de keuken of badkamer eenmaal is gekocht dan blijft wel die annuleringsregeling gelden. "De keuken is dan helemaal ingemeten, het keukenblad op maat gemaakt. Dan kunnen we zo'n keuken niet terugnemen dus moet de klant wel die 30 procent betalen", zegt hij.
ZIE OOK: Wraaklustige Johnny Gold legt Seats and Sofa’s op de pijnbank na misleidende prijsactie bankstel
Pilsje drinkenTelefonisch contact is er tussen DMG en de Bucket Boys nog niet geweest. "Zij nodigden ons uit om een pilsje te drinken. Ze zijn zeker welkom met klanten die inderdaad recht hebben op hun geld", zegt Coppens. Volgens de Bucket Boys zijn dat er zoveel dat die niet in het kantoor van Mandemakers passen. Het is dus afwachten of twee partijen elkaar inderdaad gaan ontmoeten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.