Wallaby door ijs gezakt, onderkoeld geraakt en verdronken in Schijndel: 'Het is heel triest'

30 januari 2017 om 22:47
nl
Een wallaby is maandagmiddag door het ijs gezakt in een hertenkampje aan de Kerkendijk in Schijndel. De brandweer was er snel bij, maar dat mocht niet meer baten. Waarschijnlijk is de kleine kangoeroe vast komen te zitten onder het ijs en verdronken.
Geschreven door

"Twee vrouwen zagen de wallaby in een wak vallen. Het dier probeerde op de kant te komen, maar dat lukte niet. Ze is waarschijnlijk moe geworden, onderkoeld geraakt en verdronken", vertelt beheerder Toon van Veghel.
De brandweer was net als Van Veghel snel ter plekke, maar toen was de wallaby al onder het ijs verdwenen. "Op sommige plekken is de vijver 1,80 meter diep. Ik heb tot mijn schouders in het water gestaan op zoek naar het dier, maar ik heb ze helaas niet gevonden."
DrachtigVolgens Van Veghel was het vrouwtje drachtig. Ze zou in april moeten bevallen. "Het is heel triest. De andere twee wallaby’s zijn verdrietig. Ze zaten te treuren toen ik ze later op de dag eten kwam geven."
Van Veghel overweegt om de zijkant van de vijver te verruwen met rotsen. "Er is voor gekozen om het kampje zo natuurlijk mogelijk in te richten. Maar misschien dat wat extra rotsen aan de zijkant helpen om een nieuw ongeluk te voorkomen."
Nieuwe wallabyBinnenkort wordt een nieuwe wallaby gekocht. Zo’n dier kost 800 euro. "Gelukkig hebben we een donatie gekregen. Dat geld kunnen we nu goed gebruiken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!