Video

'Filmster' Kostas Lamprou geniet van eigen documentaire in uitverkochte bios

31 januari 2017 om 00:55 • Aangepast 21 november 2020 om 03:58
nl
Hoewel hij niet de langste keeper van de eredivisie is, was Kostas Lamprou maandagavond de grote man in Tilburg. In het bijzijn van vrienden, teamgenoten en tweehonderd Willem II-supporters ging de documentaire ‘Kostas wat kost’ in première.
Profielfoto van van den Hoven Maarten
Geschreven door
van den Hoven Maarten

Onder luid applaus kwam Lamprou maandagavond de Pathé bioscoop binnengelopen. De publiekslieveling van Willem II genoot zichtbaar van de aandacht en nam dan ook alle tijd voor zijn fans.

Wachten op privacy instellingen...

In de documentaire zegt hij daarover: "Ik denk altijd aan de tijd in Griekenland, dat ik als kleine jongen zelf handtekeningen wilde van profvoetballers. Daarom vind ik het belangrijk om er voor de fans te zijn."
Spannende avondOok voor de maker van de documentaire, Onno Hansum uit Breda, was het een spannende avond. "Normaal gesproken houden we zo’n première in de perszaal van het stadion, dan zit er 30 man. Het was dus wel even spannend hoeveel animo er zou zijn.”
Uiteindelijk kon Hansum opgelucht adem halen. De zaal was uitverkocht. "Kostas is een type voor zo’n première. Hij is populair en geniet ook wel een beetje van de glitter en glamour. Al zal hij dat nooit toegeven."

Wachten op privacy instellingen...

MoederIn de documentaire is te zien hoe de keeper vanuit Griekenland naar Nederland kwam en uiteindelijk via Ajax en Feyenoord bij Willem II belandde. Er wordt een beeld geschetst van een winnaar die met een gebroken duim en een bovenbeenblessure toch doorspeelde.
Maar de documentaire laat ook een andere kant zien van de goalie. Na de play-off wedstrijd tegen NAC werd Lamprou zo kwaad op toenmalig trainer Jurgen Streppel dat andere spelers de twee uit elkaar moesten houden.
De grootste bijrol is weggelegd voor Lamprou’s moeder, die zijn steun en toeverlaat is. Zij zat dan ook naast haar zoon naar de documentaire te kijken. "Als ik dan zie hoe zij zit te kijken, en weer emotioneel wordt, dan ben ik echt trots", aldus Lamprou.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.