'Voortekenen O'G3NE op Eurovisiesongfestival niet gunstig'

31 januari 2017 om 18:00 • Aangepast 21 november 2020 om 03:57
nl
'De voortekenen voor O'G3NE om de finale van het Eurovisiesongfestival te halen, zijn niet gunstig'. Dit stelt songefestivalkenner Tom van den Oetelaar van Omroep Brabant nadat dinsdagochtend bekend is geworden dat de drie zussen uit Fijnaart uitkomen in de eerste helft van de tweede halve finale van het festival.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

In de tweede halve finale op donderdag 11 mei komen negentien acts op het podium en in de eerste halve finale, op 9 mei, ‘maar’ achttien. “De kansen om door te gaan zijn in de tweede halve finale dus gewoon kleiner”, stelt Tom.

Wachten op privacy instellingen...

Daarbij komt dat O’G3NE in het eerste deel van de tweede halve finale het podium op moet. “Ook niet gunstig”, gaat Tom verder. “Kom je later in het programma aan bod dan blijft je optreden gewoon beter hangen.”  
LEES OOK: Dit zijn de eerste concurrenten van O’G3NE op het Eurovisiesongfestival Geen Belgische stemOm daar nog aan toe te voegen dat ook de afwezigheid van België in ‘onze’ halve finale niet gunstig is voor de meiden uit Fijnaart. “We verliezen nu namelijk de potentieel gunstige stem van onze zuiderburen”, geeft de songfestivalkenner aan.
De loting voor het songfestival vond dinsdagochtend plaats in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Daar wordt het songfestival gehouden. De finale van de 62e editie van het liedjesfestival is op zaterdag 13 mei. Uit elke halve finale gaan tien acts door.
Liedje 'allesbepalend'De liedkeuze is volgens Tom ‘uiteraard allesbepalend’. "Na een uitgebreide selectieprocedure weten we sinds kort met welk lied we Nederland in Kiev gaan vertegenwoordigen", aldus de dames zelf. "Wij zijn erg enthousiast en momenteel druk in de studio om van de demo een weergaloze productie te maken."
Vorig jaar vertegenwoordigde Douwe Bob Nederland op het Eurovisiesongfestival. Hij werd elfde in de finale met het nummer Slow Down.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.