Dit is het verhaal achter de genomineerde noodweerfoto - Omroep Brabant

Dit is het verhaal achter de genomineerde noodweerfoto

31 januari 2017 om 17:41 • Aangepast 21 november 2020 om 03:57
nl
Een prachtige compositie van twee gestrande mensen in een bushokje, een vastgelopen auto en een stortvloed aan regenval in het centrum van Geldrop. De foto van Rob Engelaar is genomineerd voor de Zilveren Camera, maar wat is het verhaal achter deze mysterieuze foto? We spraken met Piet Berkers, de natgeregende jongeman op de foto.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

De 18-jarige Piet wilde even met zijn moeder een ijsje gaan halen. “We dachten de buien wel even voor te zijn, maar het begon keihard te regenen,” aldus Piet. “Toen gingen we maar schuilen in dat bushokje, waar die ongelukkige eigenaar van de auto op de foto stond te bellen. Mijn moeder zie je net niet op de foto, die staat achter die meneer.”

Wachten op privacy instellingen...

KortsluitingDe auto kwam vast te zitten in het diepe water en vloog in brand door kortsluiting. “Daarna ging die man in zijn auto checken of er nog iets te redden viel,” aldus de 18-jarige Piet.
Die onfortuinlijke man was een van de vele slachtoffers van het Brabantse noodweer afgelopen zomer. “Als je goed kijkt zie je nog blusschuim van de brandweer, de auto was echt nét geblust toen de foto werd gemaakt.”
En is deze prachtige foto geen uiterst geschikte profielfoto voor op Facebook? “Ja, ik heb het nog overwogen, maar ik ben toch gegaan voor een foto van mij in de zon. Staat toch iets gezelliger,” lacht Piet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.