Video

Roparunners krijgen laatste ‘zetje in de rug’, vertraging door slecht weer in de nacht

21 mei 2018 om 11:41
nl
Heel Willemstad en omstreken is maandagochtend uitgelopen om de Roparunners een warm onthaal te geven. Bovendien geven ze deelnemers die vanuit Parijs richting de finishplaats Rotterdam lopen, een ‘zetje in de rug’ om de laatste 35 kilometer af te leggen.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

De eerste deelnemers arriveerden rond zeven uur in Willemstad. Dit was een uur later dan gepland, maar de lopers hadden onderweg tijdens de nachtelijke uren slecht weer gehad. 

De Roparun doet voor de tweede keer Willemstad aan. Evenals vorig jaar zijn de terrassen goed gevuld.  "Vorig jaar was de eerste keer", vertelt Alex van de Meeberg. Hij is degene die de Roparun naar Willemstad heeft gehaald. "Het was de ons en de organisatie goed bevallen. Dit jaatr pakken we iets grootser aan en hebben we ook nog een tent met bandjes."

Wachten op privacy instellingen...

 

De Roparun is een non-stop estafetteloop vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam. In het Pinksterweekend leggen de deelnemers een kleine 500 kilometer af. Behalve het leveren van een sportieve prestatie halen de deelnemers ook geld op voor goede doelen. Dit jaar staat de teller op zo'n 2,7 miljoen Euro.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!