Babygirafjes in Beekse Bergen heten Jamelia en Amina

2 februari 2017 om 12:57 • Aangepast 21 november 2020 om 03:55
nl
De twee babygirafjes in Safaripark Beekse Bergen hebben sinds donderdagochtend een naam. De kalfjes gaan Jamelia en Amina heten, wat opeenvolgend 'knap' en 'trouw' betekent. Het park riep bezoekers eerder op om - Afrikaanse - namen in te sturen.
Profielfoto van van Vlodrop Gabriëlle
Geschreven door
van Vlodrop Gabriëlle

De winnende namen kwamen van Leora van Wijnsberge, die de girafjes graag naar haar dochter wilde noemen. "Mijn dochtertje is half-Afrikaans en ze heeft twee mooie namen. Jamelia betekent knap en Amina betekent trouw. Bovendien is Amina Oegandees voor 'amen'. Hoe Afrikaans wil je het hebben?"

Wachten op privacy instellingen...

De namen zijn gekozen door de dierenverzorgers van het park. Eerder werd al een shortlist gemaakt van namen die waren ingestuurd.

Wachten op privacy instellingen...

KraamvisiteLeora was door het dolle heen toen ze hoorde dat haar namen waren gekozen. "Ik kreeg een telefoontje dat we op kraamvisite mochten komen en dat de namen waren gekozen. Dat was geweldig, dan ben je toch wel een beetje trots."
Ook dochtertje Jamelia Amina is blij met de winst. "Ze was helemaal in de gloria", vertelt haar moeder. "Het eerste wat ze riep is of we konden gaan kijken." Donderdagochtend ging een dolblije Jamelia Amina op bezoek bij haar naamgenoten.

Wachten op privacy instellingen...

De kalfjes werden vorige week geboren in het safaripark.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.