Vader gestalkt meisje langer vast: 'Dit is klap op klap'

2 februari 2017 om 14:35
nl
‘Mijn dochter krijgt klap op klap’. Met deze woorden reageert Nathalie uit Helmond op de beslissing van de rechtbank in Den Bosch om haar ex-man Mario Haazen uit Helmond zestig dagen langer vast te laten te zitten. Haar ex-man zit vast omdat hij een man die zijn dochter via Facebook lastigviel, zwaar zou hebben mishandeld.
Profielfoto van Hans Janssen / Sandra Kagie
Geschreven door
Hans Janssen / Sandra Kagie

“We hadden gehoopt dat Mario op vrije voeten zou komen”, zegt Nathalie, die haar hoop nu heeft gevestigd op het hoger beroep dat de advocaat van Haazen, Jan-Hein Kuijpers, tegen de beslissing van de rechtbank heeft aangekondigd.
Zelf heeft ze donderdagochtend haar dochter nog niet kunnen spreken over de beslissing. Het meisje van veertien voelt zich volgens Nathalie echter heel schuldig over het feit dat haar vader vastzit. “Hij probeerde mij toch alleen maar te beschermen. Dat zou elke papa toch hebben gedaan?”, vraagt ze zich keer op keer af.
LEES OOK: Mishandeling Facebookbedrieger is terecht volgens moeder slachtoffer: 'Papa is een held'
Dat haar vader nu nog langer vastzit, maakt het volgens Nathalie voor haar dochter ‘alleen maar moeilijker om heel het verhaal een plek te geven’.
“Je mag geen eigen rechter spelen”, zegt Nathalie ook. “Maar je moet je kind toch kunnen beschermen?”, vraagt ze zich af. Een reactie die ze van heel veel mensen zegt te krijgen.
'Wakker schudden'Natuurlijk hoopt Nathalie dat haar dochter haar vader snel weer onder normale omstandigheden kan zien. Wat ze bovendien hoopt, is dat de aandacht die de zaak krijgt, ook in Den Haag mensen wakker schudt. “Dat mannen, die onze kinderen lastigvallen eens wat harder worden aangepakt in Nederland”, zegt ze strijdvaardig.  
De advocaat van Mario had verwacht dat zijn cliënt op vrije voeten zou komen. zo gaf hij woensdag in afwachting van de beslissing van de raadkamer al aan. Er is volgens hem geen herhalingsgevaar en zijn cliënt frustreert het onderzoek volgens hem niet. "Er is dus  geen reden om hem langer vast te houden", zo zei Jan-Hein Kuijpers.    
'Flauwekul'Justitie laat desgevraagd weten dat de vader van het meisje wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag. Uiteindelijk is het aan de rechter om te bepalen of hij hiervoor ook gestraft moet worden. Kuijpers noemt de verdenking flauwekul. "Het gaat om een mishandeling, meer niet."
Haazen sloeg zijn slachtoffer op 19 januari meermalen met een metalen schep. De Helmonder wilde zo wraak nemen, omdat de man zijn 14-jarige dochter had lastiggevallen op Facebook. De zaak kreeg regionale én landelijke publiciteit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.