Video

Buurtsuper Dorst terug van weggeweest: ‘Niet meer met de rollator in de bus naar Breda’

2 februari 2017 om 11:37 • Aangepast 21 november 2020 om 03:53
nl
Terwijl in vele dorpen de voorzieningen verdwijnen, werd er donderdag in Dorst een gloednieuwe buurtsuper geopend. Dat de Dorstenaren er op zaten te wachten was duidelijk, een uur voordat de winkel zou openen stond de eerste klant al voor de deur.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Vlak voor de opening loopt bedrijfsleider Martijn van Bijsterveld nog druk heen en weer door de winkel. "Ik heb een beetje last van openingsstress", lacht hij. "Een van de twee kassa's besloot vanochtend ermee te stoppen, dus dat moeten we snel op gaan lossen."

Wachten op privacy instellingen...

Zijn medewerkers vullen op dat moment nog even de laatste schappen. De worstenbroodjes worden geprijsd en de slager uit een dorp verderop komt nog wat verse vleeswaren afleveren.
Buiten vult de straat zich inmiddels met nieuwsgierige dorpsbewoners. Vier maanden lang moesten ze het doen zonder hun vertrouwde buurtsuper. "Ik moest nu met mijn rollator in de bus naar Breda voor mijn boodschappen", vertelt een oudere dame die erg blij is dat ze de supermarkt nu weer om de hoek heeft.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

AmarantIn oktober stopte Ad van Rijthoven met zijn winkel. Hij werd 65 en kon geen opvolger vinden. De Amarant groep besloot in dit ontstane gat te springen. Samen met supermarktketen Dagwinkel is de nieuwe winkel in Dorst gerealiseerd.

Wachten op privacy instellingen...

De vaste medewerkers krijgen hulp van cliënten van Amarant. Iedere dag zullen er een stuk of vijf mensen met een verstandelijke beperking werken in de winkel.
Groter assortimentDe nieuwe winkel is een bijna twee keer zo groot als de oude buurtsuper. "En er ligt veel meer verse groente en ik zie brood en bloemen", concludeert een van de eerste nieuwe klanten tevreden. Daarnaast zit er nog een PostNL-punt, een stomerij-service en een pinautomaat in de winkel.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.