Leon V. verschijnt niet voor rechter: onderzoek naar verband met dode in uitgebrand busje

2 februari 2017 om 14:57
nl
De politie onderzoekt of er een verband is tussen de dode persoon die woensdagavond is gevonden in een uitgebrand busje aan de rand van Tilburg en een grote drugszaak die donderdag moest dienen bij de rechtbank in Den Bosch. Een van de vijf verdachten is sinds woensdagavond spoorloos.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De 44-jarige Leon V. uit Moergestel kwam donderdag niet opdagen bij de zitting terwijl hij wel verplicht was en wilde komen. Hij is niet bereikbaar en ook zijn gezinsleden weten niet waar hij is, vertelde zijn advocaat Geoffrey Woodrow donderdag.  Een andere verdachte, een 65-jarige man uit Apeldoorn, is wegens psychische problemen opgenomen. Ook hij was er niet bij donderdag.
De inhoudelijke behandeling van de zaak gaat op 7 en 8 juni verder. Zowel drie advocaten als het Openbaar Ministerie (OM) hebben gevraagd om aanhouding van de zaak.
TrefpuntDe drugszaak is het resultaat van een vervolgonderzoek na operatie Trefpunt, de grootscheepse actie op 4 april tegen drugscriminaliteit in het zuiden van Nederland. Een van de vijf verdachten donderdag is No Surrender-voorman Corin Denis. Agenten zagen de Tilburger in het Bestse bedrijf Party King, het 'trefpunt' van vele drugsverdachten, en verdenken hem van een grote rol in de drugswereld.
Uitgebrande autoEr wordt onderzocht of er een link is met de uitgebrande bestelauto die woensdagavond werd gevonden aan de Baksevenweg in Berkel-Enschot. Volgens een omstander ontbraken de kentekenplaten van het busje. Het is nog onduidelijk of het om een man of vrouw gaat. De politie sluit geen enkel scenario uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.