'Moskee Eindhoven heeft geen banden met terroristen' - Omroep Brabant

'Moskee Eindhoven heeft geen banden met terroristen'

2 februari 2017 om 13:23
nl
Er zijn geen aanwijzingen dat de Eindhovense Al-Fourqaan moskee en de bijbehorende stichting Waqf financiële banden hebben met terroristen. Dat antwoordt minister Asscher (Sociale Zaken) op vragen van de PVV.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

NRC meldde in december dat de penningmeester van de Eindhovense organisatie banden heeft met financiers van terrorisme. Het zou gaan om de Soedanese Nederlander Ismail Bakri. Hij zou volgens NRC in het buitenland een vereniging besturen met mensen die ook financiële steun verlenen aan terreurnetwerk Al-Qaeda.
Geen onderzoek vereistDe PVV was bang dat ook vanuit Eindhoven geldstromen naar terroristen zouden leiden. Minister Asscher zegt dat er momenteel geen (financiële) banden bestaan tussen stichting Waqf en terreurorganisaties. Hij benadrukt dat als de inlichtingendiensten daar wel aanwijzingen voor zouden hebben, er een onderzoek zou zijn gestart.
De PVV vroeg de islamitische organisatie te ontmantelen, maar Asscher laat weten dat hij die bevoegdheid niet heeft. Hij laat het aan justitie om, bij overtredingen, een verzoek te doen de organisatie te verbieden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.