VDL levert eerste twee ME-busjes van 'grootste ombouw-order ooit'

2 februari 2017 om 15:14
nl
VDL levert maandag de eerste twee ME-busjes van een order van in totaal 256 voertuigen aan de Mercedes-Benz-dealer in Maasdijk. VDL Bus& Coach was als onderaannemer verantwoordelijk voor de ombouw. Dit is de grootste order in de geschiedenis van VDL op het gebied van het ombouwen van voertuigen. Het Eindhovense bedrijf maakt niet bekend hoeveel geld er met deze opdracht gemoeid is.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Via de Mercedes-Benz-dealer worden de busjes in maart aan de Nationale Politie geleverd. De eerste levering bestaat uit 44 groepsvoertuigen en elf commandovoertuigen. De politie heeft wit gekozen als nieuwe kleur voor de ME-bussen. Deze bussen vervangen de huidige donkerblauwe voertuigen.
Verschillende technische snufjesHet groepsvoertuig biedt plaats aan negen mensen: de chauffeur en de commandant in de cabine, zes manschappen en een verdachte. Deze bus heeft extra brede zijdeuren, speciale ruiten en in de bus is een cel gemaakt. In de cabine van de commandowagen is ruimte voor een chauffeur en een commandant. Achterin is er plaats voor twee centralisten en daar is ook een overlegtafel. In deze bus worden verschillende technische snufjes ingebouwd, zoals een hightechgeluidssysteem waarmee mensen zijn toe te spreken op een kilometer afstand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.