Blessure van Virgil van Dijk ernstiger dan gedacht: 'Dit is een klap voor ons' - Omroep Brabant

Blessure van Virgil van Dijk ernstiger dan gedacht: 'Dit is een klap voor ons'

2 februari 2017 om 17:34
nl
De enkelblessure bij verdediger Virgil van Dijk van Southampton is ernstiger dan gedacht. Volgens zijn trainer Claude Puel is de international uit Breda nog twee tot drie maanden uitgeschakeld.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Aanvankelijk leek het er nog op dat het herstel een kwestie van weken zou zijn. Van Dijk raakte op 22 januari in de thuiswedstrijd tegen Leicester City (3-0) geblesseerd.
InterlandsDoor zijn blessure mist Van Dijk onder meer de interlands van Oranje op 25 maart in en tegen Bulgarije (WK-kwalificatie) en op 28 maart tegen Italië in Amsterdam (oefenwedstrijd).
ZIE OOK: Wat is Virgil Van Dijk waard? En wat is de ideale club voor hem?
Southampton wilde in de afgelopen weken nog snel een vervanger aantrekken voor Van Dijk. Dat lukte echter niet. Net voordat Van Dijk geblesseerd raakte, werd centrale verdediger José Fonte nog verkocht aan West Ham United.
'Groot probleem'"De defensie is nu een groot probleem voor ons", gaf coach Puel toe. "Het wegvallen van Virgil is een klap. Hij is belangrijk voor het team en voor de supporters met zijn kwaliteiten en zijn leiderschap. We zullen echter een oplossing weten te vinden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.