Michael van Gerwen begint Premier League Darts met gelijkspel, Jelle Klaasen verliest

3 februari 2017 om 00:20 • Aangepast 21 november 2020 om 03:53
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond zijn eerste wedstrijd in de Premier League Darts in Newcastle gelijkgespeeld tegen Gary Anderson (6-6). Het was zijn eerste remise na een serie van 45 overwinningen op de grote toernooien. Jelle Klaasen begon met een nederlaag tegen Peter Wright: 7-4.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Beide mannen begonnen meteen met hoge scores in de eerste leg, die Van Gerwen naar zich toe trok. De tweede leg ging ook op overtuigende wijze naar ‘Mighty Mike’ toe.

Wachten op privacy instellingen...

Nadat Anderson de aansluiting vond bij de Brabander, sloeg Van Gerwen direct weer terug. Het gemiddelde van Van Gerwen lag na vier legs op 119.71 tegenover 98.37 van Anderson.
Anderson op dreefToch slaagde Van Gerwen er niet in weg te lopen bij Anderson. De Schot kwam terug tot 2-3, moest vervolgens een leg toestaan aan Van Gerwen om daarna op gelijke hoogte te komen door twee legs op rij te winnen: 4-4. De Schot had de smaak te pakken. Voor het eerst in de wedstrijd kwam hij op voorsprong.
Van Gerwen moest in de achtervolging en deed dat met succes. De Brabander trok de belangrijke leg naar zich toe en kwam op gelijke hoogte.
SpanningIn de elfde leg waren beide mannen het ineens even kwijt. Vooral Anderson noteerde lage scores. De Schot was echter de meest gelukkige in deze leg, die hij alsnog wist te winnen. Omdat Van Gerwen de twaalfde leg won, moeten beide heren genoegen nemen met een gelijkspel.

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen noteerde een gemiddelde 107.94 tegenover 103.19 van Anderson. Drie keer gooide Van Gerwen de maximale score van 180. De Schot deed dat één keer minder.
Rentree KlaasenKlaasen maakt zijn rentree in de Premier League Darts tegen de ervaren Peter Wright. De Engelsman schreef de eerste leg op zijn naam. Nadat hij de kans miste om op een 2-0 voorsprong te komen, benutte Klaasen zijn kans wel: 1-1.
Klaasen kon in de derde leg op voorsprong komen, maar hij liet dat na. De clowneske Wright gooide vervolgens 120 uit, maar Klaasen kwam meteen terug tot 2-2. De Alphenaar was de betere speler. Hij beloonde zijn spel met een 2-3 voorsprong.
Foutje KlaasenKlaasen kreeg de mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, maar hij kreeg 36 niet uitgegooid. Wright profiteerde dankbaar van die misser: 3-3. 'Snakebite' zette Klaasen ook weer op achterstand. De Alphenaar maakte op zijn beurt gebruik van een misser van Wright, waardoor het 4-4 werd.
Opnieuw liet Klaasen het na om Wright op achterstand te zetten. De Engelsman miste ook twee pijlen op dubbel 10, maar de derde pijl viel wel binnen. De laatste twee legs gingen ook naar Wright die Klaasen de eerste nederlaag toebracht: 7-4.

Wachten op privacy instellingen...

Donderdag 9 februari is de tweede ronde van de Premier League in Nottingham.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.