'Geen verkeerslichten meer bij knooppunt Hooipolder'

3 februari 2017 om 17:35
nl
Alle politieke partijen in de Brabantse provinciale staten, het Brabantse parlement, willen dat de verkeerslichten bij verkeersknooppunt Hooipolder verdwijnen. Een motie van de VVD om dat voor elkaar te krijgen kan rekenen op brede steun. Om de verkeerslichten weg te krijgen is steun en geld uit Den Haag nodig.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Om de ergste verkeersproblemen aan te pakken, stelt de provincie 10 miljoen euro beschikbaar. Daarmee wordt de weg bij Hooipolder verbreed naar drie stroken per rijrichting. Dat zou het fileleed vanaf 2019 al flink moeten verzachten.
VerkeerslichtenvrijMaar het doel blijft om de beruchte verkeerslichten op de snelweg weg te krijgen door een volledig klaverblad aan te leggen. Volgens de VVD motie leiden de verkeerslichten niet alleen tot files maar ook tot levensgevaarlijke situaties.
Het rijk zegt dat de ombouw van Hooipolder 200 miljoen euro kost, maar dat is niet waar, zeggen de partijen die de motie indienden. De minister heeft vorig jaar gezegd dat ze dat geld er niet voor over heeft.
Wel rijksgeld voor fly-overWel betaalt de minister voor een fly-over. Omdat de A27 richting Utrecht ook verbreed wordt, komt er een fly-over voor het verkeer op de A59 vanuit het westen naar het Noorden.
Bewoners van Raamsdonkveer en Waspik pleiten al lang voor een oplossing voor de verkeersproblemen. Ze klagen over sluipverkeer: "Het is gevaarlijk en het lijkt soms of de auto's naar binnen rijden", zegt een actievoerder van Platform Raamsdonk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.