FC Den Bosch boekt knappe zege op NAC Breda

4 februari 2017 om 01:03 • Aangepast 21 november 2020 om 03:51
FC Den Bosch heeft vrijdagavond de Brabantse derby tegen NAC met 2-1 gewonnen. In de eerste helft scoorde Carlone en na rust Azizov voor de Bossche ploeg. Voor NAC verzilverde debutant Jari Oosterwijk een strafschop.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

Heel lang gebeurde er geen moer bij het duel tussen FC Den Bosch en NAC. Pas in de 26e minuut werden de toeschouwers opgeschrikt. De Italiaan Stefano schoot vanuit het niets vanaf een metertje of achttien op de lat. Daarna kwam het duel wel los. Beide ploegen kregen zeer goede kansen, bijvoorbeeld Agyepong en Beltrame, maar beide keepers leverden uitstekend werk.

Op slag van rust was het raak. Een mooie knal van net buiten de zestien van Alessio Carlone viel via de binnenkant van de paal binnen, 1-0 voor FC Den Bosch. Ook in de tweede helft moesten de toeschouwers even wachten op de eerste goede kans. Die kwam er in de 56e minuut voor de thuisploeg en het was een hele goede. Alessio Carlone kopte van dichtbij op de goal, maar NAC-keeper Brondeel stond in de weg.
Matig NACNAC kon daar weinig tegenover zetten, de ploeg ging er na rust niet beter op spelen. Nadat invaller El Allouchi voor de Bredase club net voorlangs schoot, was het daarna de thuisploeg weer die het duel dicteerde. In de 76e minuut kwam FC Den Bosch dan ook terecht op 2-0. Zija Azizov schoot via een been van een NAC'er raak.
Het was niet de eindstand, want debutant Jari Oosterwijk verzilverde vlak voor tijd nog een strafschop voor NAC.
Blijdschap bij Den Bosch, schaamte bij NACDe blijdschap was na afloop groot in het Bossche kamp. Zoals bij aanvoerder Niek Vossenbelt."Dit is volledig terecht", zo zegt hij. "Het was soms echt genieten hoe we de bal van voet naar voet lieten gaan. Dit was de beste wedstrijd van het seizoen, we hebben goed reclame gemaakt denk ik."
Bij NAC was er na afloop vooral sprake van schaamte. In ieder geval bij doelman Jorn Brondeel. "Je kan praten over tactiek en zo, maar als je niet als een vechter op het veld staat, verlies van je ploegen die kwalitiatief minder zijn. Iedereen kan het wel hebben over NOAD, maar het is wat je laat zien en en niet wat je roept."