Mathieu van der Poel verslaat concurrent Wout van Aert, Maud Kaptheijns wint

4 februari 2017 om 17:50 • Aangepast 21 november 2020 om 03:51
nl
Mathieu van der Poel heeft zaterdagmiddag de Krawatencross gewonnen. Na een spectaculaire slotronde versloeg hij wereldkampioen Wout van Aert. Maud Kaptheijns won bij de vrouwen.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Van Aert reed Van der Poel in de laatste ronde in Lille bijna in de hekken. Dat gebeurde nadat Van Aert zelf al bijna onderuit ging. Door de goede stuurmanskunsten van de twee kemphanen bleven ze allebei op de been.

Wachten op privacy instellingen...

Niet veel later moest Van Aert wel even van de fiets, nadat hij een bocht niet goed in wist te schatten. Hij verloor vijf seconden en daar won Van der Poel de koers. Van Kessel eindigde als zesde in Lille. David van der Poel werd tiende in de woonplaats van Van Aert.

Wachten op privacy instellingen...

Zege KaptheijnsBij de vrouwen was er ook spektakel in het slot van de wedstrijd. Sophie de Boer was op weg naar de zege, maar ging onderuit. In haar val nam ze onder meer Kaptheijns mee. Wereldkampioene Sanne Cant ontsprong de dans, maar wist geen groot gat te slaan. Met drie gingen de vrouwen de laatste 250 meter in. In de sprint was Kaptheijns de sterkste.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.