Blamage voor Willem II, tiental Heracles heeft aan zes minuten genoeg voor zege

4 februari 2017 om 20:30 • Aangepast 21 november 2020 om 03:50
Willem II heeft een onbegrijpelijke nederlaag geleden tegen Heracles Almelo. In Tilburg stond het een kwartier na rust op een 1-0 voorsprong tegen een tiental Heraclieden, zeven minuten later keek de ploeg van trainer Erwin van de Looi tegen een 1-3 achterstand aan. Dat bleek ook de eindstand.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Na iets meer dan twintig minuten tikt Obbi Oulare de bal langs Heracles-doelman Bram Castro. De goalie werkt de debuterende aanvaller vervolgens naar de grond. Een strafschop voor Willem II en rood voor Castro. Fran Sol neemt als clubtopscorer zijn verantwoordelijkheid en vanaf de strafschopstip schiet hij de Tricolores op voorsprong.
Thom Haye, die de voorkeur kreeg boven Jordy Croux, was na een half uur spelen dicht bij de tweede treffer. Zijn schot vloog net over het doel van Renze Fij, de ingevallen doelman. Kort voor rust lijkt Haye weer te scoren. Zijn fraaie vrije trap vliegt richting kruising, maar Fij weet de bal nog net tegen de lat te tikken.
Na rust leek er ook weinig aan de hand. De ploeg van Van de Looi had het meeste balbezit. Uit het niets was het in minuut 62 raak. Peter van Ooijen schoot Heracles met een schitterend schot van afstand raak, doelman Kostas Lamprou was kansloos. Enkele minuten later was Kristoffer Peterson trefzeker. In minuut 68 scoorde Heracles de derde treffer, Robin Gosens werkte een corner van dichtbij tegen de touwen.