Verenigingen bestolen in Uden: twee inbraken in één nacht

6 februari 2017 om 08:49 • Aangepast 21 november 2020 om 03:49
nl
Inbrekers hadden het zondagnacht voorzien op twee verschillende verenigingen in Uden. Zowel voetbalvereniging UDI ’19 als hockeyclub Uden moest het ontgelden. In eerste instantie leek het erop dat er ook bij de scouts van Uotha in Uden was ingebroken. Maar dit is volgens de politie niet het geval. Hier liep alleen een geurspoor van de dader of daders dood.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Bij voetbalvereniging UDI'19 is volgens bestuurslid Willy Verwegen niks meegenomen. Maar wel is er volgens hem behoorlijk wat schade aangericht in de kantine. In een bedrag kan hij het nog niet uitdrukken, maar maandagochtend zijn bijvoorbeeld de glaszetter en de slotenmaker al bij de club geweest om de schade te herstellen. Ook is een rolluik vernield.
"In de koffiehoek hebben ze gezocht naar waardevolle spullen. Maar wat denken ze hier nou te kunnen vinden?", vraagt het bestuurslid zich af. "Meer dan een paar flesjes bier valt hier niet te halen. Vervolgens is geprobeerd de spaarkas van de muur te trekken. Toen dat niet lukte, zijn ze vertrokken", zegt hij.
'Flink dwarsgezeten' Op Facebook laten de wijkagenten van Uden weten dat het verenigingsleven in Uden zondagnacht ‘flink is dwarsgezeten’.

Wachten op privacy instellingen...

Terwijl de politie poolshoogte nam bij voetbalvereniging UDI’19 na de inbraak daar, kwam er een melding binnen dat er ook was ingebroken bij de hockeyvereniging, een stukje verderop. Bij beide clubs was een deur geforceerd.
Volgens Verwegen is het alarm bij de voetbalclub om zeven minuten over vier afgegaan. Om kwart over vier was vervolgens een beveiliger ter plekke. "Toen waren ze hier echter al gevlogen", zegt hij.
Geurspoor loopt doodEen agent met een hond probeerde vervolgens nog een geurspoor van de dader of daders te volgen. Dit liep echter dood bij scoutingvereniging Uotha.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.